Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Primera calorada de primavera


  • Aquesta setmana hi haurà un augment progressiu de la temperatura, que entre divendres i dissabte donarà lloc a la primera calorada de primavera
  • En els dies més calorosos es podrà arribar als 35ºC a punts de l’interior

 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l’arribada d’una massa d’aire càlid que s’aproparà a Catalunya procedent del nord d’Àfrica. A partir de demà dimecres s’iniciarà una progressiva pujada de la temperatura que tocarà sostre entre divendres i dissabte.
 
Les figures següents mostren la temperatura prevista a uns 1500 metres d’altitud (850 hPa) per divendres 25 i dissabte 26 de maig a les 18h UTC. L’evolució de la temperatura a 850 hPa és un bon indicador del comportament d’aquesta mateixa variable en superfície, però no hi ha una correlació directa entre elles, ja que també depèn d’altres factors meteorològics, com per exemple, del règim de vents o la nuvolositat. En colors vermells s’aprecia com la massa d’aire càlid emergirà del nord d’Àfrica i afectarà la Mediterrània Occidental:

L’augment de la temperatura s’iniciarà a partir de demà dimecres, amb el seu màxim el dissabte. A partir de dilluns vinent s’iniciarà un descens i els valors de temperatura s’aproparan a la mitjana, tot i que encara estaran per sobre dels normals per l’època de l’any. La predicció indica que a partir de dimecres s’arribi a valors de temperatura màxima d’entre 29 i 34 ºC a Ponent, la Catalunya Central i les Terres de l’Ebre, entre 26 i 31 ºC a la resta de l’interior i al Prelitoral, i entre 23 i 28 ºC al litoral.
 
 
 
22 de maig de 2018


pdf pdf nota informativa

Cercador

Cercador

Destaquem