Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Un total de 400 alumnes participen a les jornades PowerYou Xperience de Sant Boi de Llobregat


  • L'objectiu d'aquestes jornades és facilitar la presa de decisions professionals dels joves i impulsar la seva ocupabilitat mitjançant el desenvolupament de les competències clau per a un entorn laboral complex i canviant

 

  • Estudiants d'ESO, Batxillerat i Formació Professional de la comarca del Baix Llobregat han participat a les jornades PowerYou Xperience Junior i PowerYou Xperience celebrades els dies 17 i 18 de maig, respectivament

 

  • Human Age Institute i el Consell Català de Formació Professional han organitzat aquestes sessions amb la col·laboració dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat i del Consell Comarcal del Baix Llobregat

 
 

Un total de 400 alumnes d'ESO, Batxillerat i Formació Professional procedents de diferents centres educatius de la comarca del Baix Llobregat han participat a les jornades PowerYou Xperience Junior i PowerYou Xperience celebrades a Sant Boi de Llobregat (Barcelona) els dies 17 i 18 de maig, respectivament. L'objectiu d'aquestes trobades és potenciar el Talent jove i afavorir el desenvolupament de les competències professionals més valorades en l'actual entorn professional.
 
Human Age Institute, impulsada per ManpowerGroup, i el Consell Català de Formació Professional han organitzat aquestes jornades amb la col·laboració dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat i del Consell Comarcal del Baix Llobregat.
 
Aquestes activitats s'emmarquen dins el conveni signat entre el Departament d'Ensenyament, a través del Consell Català de Formació Professional- i Human Age Institute- per promoure el desenvolupament de Talent en els alumnes de Formació Professional. L'objectiu d'aquest conveni és que aquest col·lectiu pugui impulsar la seva ocupabilitat, millorant les seves competències i habilitats mitjançant ponències i jornades pràctiques com les programades a Sant Boi de Llobregat.
 
L'acte inaugural d'aquestes sessions ha comptat amb la participació de representants de les diferents entitats col·laboradores i amb l'assistència de la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Núria Vallduriola, l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà. La directora d'Ocupabilitat de Human Age Institute, María García, ha assegurat que "aquestes sessions suposen una magnífica oportunitat per als joves que poden conèixer així les tendències del futur de l'ocupació i les necessitats de les organitzacions d'avui".
 
Per la seva banda, el president del Consell Català de Formació Professional, Jordi Ficapal, ha afirmat que una de les preocupacions que comparteixen totes les institucions educatives és oferir als joves l'orientació adequada perquè així puguin afrontar amb seguretat el seu futur laboral. "Necessitem crear espais de qualitat com aquest per facilitar la reflexió i la presa de decisions, perquè els nois explorin els seus propis Talents i passions. És fonamental que treballin l'autoconeixement per projectar la seva carrera professional ".
 

Dues jornades per a l'impuls de l'ocupabilitat

El fundador i CEO de Pangea, Pablo González, una organització que busca connectar, despertar i desafiar talent global, ha estat l'encarregat d'obrir aquestes sessions amb una xerrada motivadora sobre la consecució dels somnis personals i professionals. González ha assegurat que "la clau per assolir l'èxit professional està en fer les coses de forma diferent i dedicar-se al que a un realment li apassiona" i ha afegit que, en aquest món hiperconnectat, "els límits no existeixen, ens els posem nosaltres ". "Tenim moltes més oportunitats que les que tenien els nostres pares. Hem d'esforçar-nos per ser el millor i cada matí un millor diferent perquè el món canvia a una velocitat sense precedents ".
 
Les dues sessions PowerYou Xperience Junior del dia 17 de maig, han estat dirigides a alumnes d'ESO i Batxillerat, joves que en els propers anys hauran de prendre importants decisions per al seu futur professional. Per això l'objectiu d'aquesta jornada era que els participants desenvolupessin l'autoconeixement i adquirissin una sèrie d'eines que facilitessin les seves decisions futures.
 
Els gairebé 200 assistents, dividits en equips de treball, han participat en tres tallers impartits per professionals de recursos humans. El primer, Un món hiperconnectat, persegueix identificar, a través de la gamificació, les habilitats TIC que els joves posseeixen; habilitats que resultaran d'enorme utilitat en l'entorn complex i canviant en què haurà de desenvolupar la seva carrera professional. Amb Troba la passió, els participants han dissenyat el seu perfil professional futur utilitzant un test interactiu. Finalment, amb Despertar les competències STEM, els assistents han identificat les competències STEM i han detectat aquelles àrees fonamentals per al desenvolupament de la seva carrera mitjançant l'ús de construccions LEGO.
 
La sessió PowerYou Xperience del 18 de maig, ha estat dirigida a alumnes de Formació Professional. L'objectiu d'aquesta jornada era que els joves poguessin gaudir d'una experiència d'ocupabilitat completa i que coneguessin els reptes que planteja el futur de l'ocupació així com les competències i habilitats més demandades per les organitzacions en un entorn complex i en constant canvi.
 
Els 129 assistents a aquesta sessió han participat en un espai de debat entre estudiants i representants d'empreses líders a la zona com Laboratoris Reig Jofre, Talgo, Volkswagen, Desigual, Institut Schneider Electric de Formació i Schindler. Organitzacions que consideren fonamental la formació tècnica però que han destacat la rellevància de l'actitud, la flexibilitat i la capacitat d'aprenentatge constant en els seus perfils júnior.
 
Després d'aquest debat, els estudiants han participat en tallers pràctics per optimitzar el seu currículum en l'era digital i per preparar un elevator pitch eficaç, és a dir, com definir una proposta de valor com a professional en un breu espai de temps. Per finalitzar la jornada, els estudiants han rebut assessorament personalitzat per a la construcció de la seva marca personal i han treballat els seus perfils amb experts en selecció que han donat resposta a les seves diferents consultes.
 
18 de maig de 2018Cercador

Cercador

Destaquem