Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Simulacre de fuita i incendi a les instal·lacions d'una empresa química de Celrà

Protecció Civil de la Generalitat ha organitzat avui divendres, juntament amb l’empresa Nalco Española Manufacturing S.L.U., un simulacre de vessament i incendi d’un tanc d’àcid acrílic al parc d’inflamables a les instal·lacions que l’empresa té a Celrà, al Gironès, amb una persona ferida.
 
L’objectiu de l’exercici ha estat provar el Pla d’Autoprotecció (PAU) de l’empresa Nalco; comprovar el sistema d’avisos i les actuacions del personal de l’empresa davant situacions d’emergència; i alhora millorar la coordinació entre els diferents cossos actuants.
 
També s’ha comprovat la correcta equipació de protecció dels equips de tercera intervenció ETI (roba, màscara, bombones aire, casc, i guants) i s’ha pogut practicar la comunicació per emissora.
 
L’exercici ha simulat un vessament i incendi d’un tanc d’àcid acrílic al parc d’inflamables, a una àrea destinada a l’emmagatzematge en superfície i a l’aire lliure de diverses matèries primeres de caràcter inflamable, combustible i corrosiu.
 
Un cop s’ha produït el vessament i incendi, un operari ha quedat ferit i inconscient, i un altre treballador ha donat l’avís. El cap de l’emergència ha activat el PAU, l’alarma general i ha demanat preparar l’equip d’intervenció, el de primers auxilis i evacuació.
 
Al mateix temps, l’empresa ha sol·licitat l’ajuda externa trucant al telèfon d’emergències de Catalunya 112, al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat i a la Guardia Municipal de Celrà.
 
La persona ferida ha estat immediatament atesa pels serveis mèdics de l’empresa i traslladada a l’hospital més proper.
 
L’equip d’intervenció de l’empresa ha atacat l’incendi activant monitors per refrigerar els recipients més pròxims, i iniciant el muntatge d’una línia d’atac amb un monitor portàtil a l’espera de l’arribada dels bombers.
 
Els Bombers de la Generalitat han participat en el simulacre amb dues dotacions del parc de la Pera. La seva actuació ha consistit a controlar la fuita d’àcid acrílic conjuntament amb personal de l’empresa. Les maniobres dutes a terme han estat el refredament de la cubeta i la contenció del producte caigut, amb escuma. Finalment, s’ha fet el relleu conjunt dels equips actuants, bombers de la pròpia empresa i Bombers de la Generalitat.
 
 
Els Mossos d’Esquadra s’han ocupat del control d’accessos,  d’establir els perímetres de seguretat necessaris i han col·laborat en les tasques d’acompanyament dels altres cossos d’emergències, tant d’arribada com de sortida a la zona afectada. Els Mossos d’Esquadra han enviat al lloc de l’accident una patrulla, a banda del personal de la sala de comandament. Una patrulla dels Vigilants municipals de Celrà ha donat suport als Mossos d’Esquadra en les tasques pròpies del Grup d’Ordre.
 
 
Protecció Civil de la Generalitat ha desplaçat al lloc del simulacre un tècnic dels Serveis Territorials de Girona fent tasques d’observador, i el personal de guàrdia del CECAT hi ha participat realitzant les tasques de gestió de l’emergènciaCercador

Cercador

Destaquem