Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La variant nord-oest de Balaguer (C-12) entrarà en funcionament a finals de mes

  • La nova carretera, de dos quilòmetres de longitud, dona continuïtat a l’actual variant sud i evita el trànsit de pas per l’interior del nucli urbà als vehicles que des de Lleida es dirigeixin cap a Àger
  • El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, visiten els últims treballs de l’obra, que ha comptat amb una inversió de 3,6 MEUR
Imatge de la visita d'obres d'avui.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i l’alcalde de Balaguer, Joan Ignasi Vidal, han visitat avui els últims treballs de l’obra de la variant nord-oest de Balaguer (C-12), que entrarà en funcionament a finals d’aquest mes. La nova infraestructura dona continuïtat a l’actual variant sud i evitarà el trànsit de pas per l’interior del nucli urbà dels vehicles que, des de Lleida o des d’Alfarràs, es dirigeixin cap a poblacions com les Avellanes o Àger. Els treballs, que van començar la tardor passada, han comptat amb una inversió de 3,6 MEUR.
 
La variant, que discorre per l’oest del nucli urbà de Balaguer, té una longitud d’uns 2 quilòmetres; s’inicia al final de l’actual variant sud de Balaguer, en l’encreuament entre la C-12 i la C-26, i finalitza novament a la C-12, a prop del cementiri municipal. L’amplada de la carretera és de 10 metres, formada per una calçada de dos carrils de circulació de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres cadascun.
 
Un nou braç de la rotonda de l’enllaç entre la C-12 i la C-26 marca l’inici de la nova variant. A poca distància del punt inicial, s’ha format un pas superior sobre el tronc de la variant, de 34 metres de longitud, que substitueix un camí existent i permet accedir a algunes empreses de l’entorn.

Passos inferiors i camins
 
En el seu recorregut, la variant creua diversos camins; així, per a garantir les connexions a banda i banda del tronc de la nova carretera, s’han construït dos passos inferiors.  El primer dona continuïtat al camí de la Vinya dels Frares, situat a uns 450 metres de l’inici de la variant. El pas inferior té una longitud de 15,6 metres i està format per un calaix de 8 metres d’amplada i 5 d’alçada. Així mateix, s’han adequat uns 250 metres de camí.
 
L’altre pas inferior s’ha executat per a donar continuïtat als camins de la Creu Trencada i del Barranc dels Rucs, que tenen una intersecció en un punt del traçat. Aquest pas, que se situa a uns 500 metres del final de la variant, té les mateixes dimensions que l’anterior.
 
Addicionalment, s’han format d’uns 200 metres de camins, juntament amb uns altres 500 metres que són sensiblement paral·lels a la variant i arriben fins a la rotonda final.
 
El traçat finalitza sobre l’actual C-12 amb una nova rotonda, a uns 400 metres del cementiri municipal. Aquest giratori té un diàmetre exterior de 40 metres, amb una calçada anular de 8 metres.Cercador

Cercador

Destaquem