Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Gairebé un centenar de docents recorda la figura i obra de Manuel de Pedrolo en una Jornada Pedagògica

Gairebé un centenar de persones participen avui a la Jornada Pedagògica Manuel de Pedrolo al Castell de Concabella. Un acte organitzat pel Departament d'Ensenyameni, amb la col.laboració del Consell Comarcal de la Segarra, l'Ajuntament Pland de Sió, la pedania de Concabella i l'Espai Pedrolo, i que s’adreça al professorat, sobretot de llengua catalana i literatura, ja sigui com a assistent o presentant alguna experiència didàctica.
 
La inauguració de la jornada ha anat a càrrec de l’alcalde de Plans de Sió, Xavier  Pintó; del president del  Consell  Comarcal  de  la Segarra, Xavier Casoliva; i de la subdirectora de Llengua i Plurilingüisme del Departament d'Ensenyament, Mònica Pereña.
 
A continuació, l’escriptora, professora de literatura catalana de la Universitat de Barcelona i comissària de l’Any Pedrolo, Anna Maria Villalonga, ha pronunciat la conferència “Conèixer Pedrolo després del Mecanoscrit”.
 
Posteriorment, els participants han visitat l’exposició “Pedrolo, més enllà dels límits”, situat a l’Espai  Pedrolo. La jornada també ha permès als assistents reflexionar sobre la figura i obra de l’escriptor català –coincidint enguany amb el centenari del seu naixement-, amb la presentació d’experiències i materials didàctics.
 
Un cop acabada la cloenda de la Jornada, els participants es traslladaran al castell
de l'Aranyó, on tindrà lloc una lectura, i posteriorment a Tàrrega, on la divulgadora de l’obra de Pedrolo, Míriam Paredes, serà l’encarregada de la ruta “Redescobrim Manuel de Pedrolo” a l'entorn de la biografia i la relació de l'escriptor amb la ciutat.
 
 
18 de maig de 2018
 
 


Cercador

Cercador

Destaquem