Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

L'ICD i l'EAPC organitzen una formació per promoure espais d'oci lliures de violències sexuals


  • El curs s’adreça a professionals dels circuits de violència masclista i dels serveis d’informació i atenció a les dones
  • La iniciativa forma part del Pla Director de Formació  en equitat de gènere de Catalunya 2017-2020

L’Institut Català de les Dones i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya han iniciat avui a Barcelona un curs per a la prevenció, detecció, atenció i recuperació davant de situacions de violències sexuals als espais públics, en contextos festius i/o d’oci. Hi participen 25 professionals dels circuits de violència masclista i dels serveis d’informació i atenció a les dones.
 
La formació, de 20 hores, facilita eines per a la prevenció i la detecció de les violències sexuals (assetjament i agressions sexuals), la realització de protocols de festes, la creació d’espais informatius i d’altres instruments comunitaris que promoguin espais d’oci i lleure lliures de violències sexuals.
 
Les sessions treballaran, entre d’altres continguts, els materials de sensibilització: “Per una Catalunya lliure de violències sexuals. #JoTamb锓Alt i clar: els homes rebutgem les violències sexuals” i “Les dones tenim dret a viure de forma lliure i sense por”. El curs incorpora la metodologia de la transferència de la formació, que implica que cada participant haurà de mostrar com ha aplicat en el seu lloc de treball els continguts apresos.
 
La formació “Abordant les violències sexuals en espais públics d’oci i festius”, impartit per l’entitat experta Creació Positiva,  s’ha dissenyat en el marc del Pla Director de Formació en equitat de gènere de Catalunya 2017-2020. L’objectiu d’aquest Pla és incorporar la transversalitat de la perspectiva de gènere a les administracions públiques de Catalunya.
 
Les violències sexuals són un tipus de violències masclistes i la seva característica principal és que utilitzen el sexe com a forma de control i dominació vers les dones. Les violències sexuals (l’assetjament sexual, els abusos i les agressions sexuals) es poden exercir en diversos àmbits (a la parella, a la feina, a les xarxes socials, a la família, al carrer, als espais d’oci) i a qualsevol edat. La causa principal és el masclisme, que vulnera els drets de les dones a viure la seva sexualitat, els seus espais i la seva vida amb llibertat i autonomia.
 


Cercador

Cercador

Destaquem