Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Filmoteca de Catalunya porta l'Àfrica al Raval

  • El Festival Internacional de Cinemes Africans (FICAB) i una de les sessions de la mostra Africa Moment tindran la Filmoteca com a seu
  • L’actor i cineasta Cédric Ido i Olivier Jourdain, director del film L’eau sacrée, seran els convidats especials de les dues cites
 

Al voltant del Dia Mundial d’Àfrica, que se celebra el 25 de maig, la Filmoteca de Catalunya acull dos esdeveniments que plasmen múltiples facetes del magnètic continent negre: el Festival Internacional de Cinemes Africans (FICAB), un viatge a la diversitat i la creativitat del continent africà a través del llenguatge cinematogràfic que reivindica la qualitat dels cinemes d’Àfrica i la seva diàspora, i una de les activitats d’Africa Moment, trobada internacional d’arts escèniques de l’Àfrica contemporània que té la dansa com a fil conductor.
 
Festival Internacional de Cinemes Africans de Barcelona (FICAB)
El festival, que s’inaugura el 22 de maig, pretén convertir-se en un referent necessari dins l’ampli ventall de festivals de la ciutat de Barcelona, i servir d’eina per a la revisió de l’imaginari estereotipat que existeix sobre l’Àfrica. Amb el cinema com a branca central, el FICAB vol ser una finestra a les realitats d’un continent encara molt desconegut i obrir un espai per alimentar el coneixement mutu, apropant al públic general la complexitat política, social i cultural africana.
 
Cédric Ido
El gran convidat del FICAB, present a la majoria dels films programats, és el director i actor franc-burkinès Cédric Ido, conegut pels seus curtmetratges Hasaki Ya Suda (2011), The Hounds (2012) i Twaaga (2013), treballs que han estat exhibits a festivals com el FESPACO-Festival Panafricà de Cinema i Televisió de Ouagadougou (Burkina Faso), Venècia o Toronto. Alguns dels seus papers més celebrats han estat a la pel·lícula d’Spike Lee Miracle at St. Anna (2008) o Les Enfants du Pays (2006), amb Michel Serrault. La Vie de Château, que presentarà personalment dimarts 22 de maig a la Filmoteca, és el seu primer llargmetratge com a director, una comèdia àgil i acolorida sobre la vida dels immigrants africans en una metròpolis europea com París.
 
Africa Moment
Concebut com una trobada internacional d’arts escèniques de l’Àfrica contemporània amb la dansa com a fil conductor, Africa Moment es proposa generar espais reflexió a través del cos per a la dignificació i visibilització de la creació africana dins del mercat d’art contemporani nacional i internacional, i acostar-se a l’Àfrica d’avui, diversa, contemporània i plural. La segona edició d’aquesta iniciativa se celebrarà del 24 de maig al 2 de juny, i la Filmoteca serà l’escenari d’una de les activitats paral·leles amb la projecció, divendres 25 de maig, de L’eau sacrée, d’Olivier Jourdain, amb la presència del director. El documental indaga amb un gran sentit de l’humor en l’orgasme femení a Ruanda, amb la recerca de l’aigua que brolla del cos femení, el misteri de l’ejaculació femenina. Així, confronta l’espectador occidental amb la seva pròpia intimitat i l’ajuda a submergir-se en una Ruanda moderna, redescobrint la seva herència de la manera més secreta: el plaer femení.
 
 
Sessions del cicle ‘Àfrica al Raval’:
La vie de château
Modi Barry, Cédric Ido, 2017
FICAB
Dimarts 22 de maig / 20.00 h
Presentació a càrrec de Cédric Ido
Dimecres 30 de maig / 21.30 h
Miracle at St. Anna
Spike Lee, 2008
FICAB
Dimecres 23 de maig / 20.00 h
Presentació a càrrec de Cédric Ido
Dimecres 30 de maig / 20.00 h
Sessió doble
High Fantasy Jenna Cato Bass, 2017
Hasaki Ya Suda Cédric Ido, 2011
FICAB
Dijous 24 de maig / 20.00 h
Sessió doble
L’africain qui voulait voler L’africà que volia volar Samantha Biffot, 2015
Twaaga Cédric Ido, 2013
FICAB
Divendres 25 de maig / 21.30 h
L’eau sacrée L’aigua sagrada
Olivier Jourdain, 2016
Africa Moment
Divendres 25 de maig / 20.00 h
Presentació a càrrec d’Olivier Jourdain
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem