Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana de l'11 al 13 de maig

Des de les 15.00 h de divendres fins a les 20.00 h d'avui, no hi ha hagut cap víctima mortal en accident de trànsit en zona interurbana

 
El Servei Català de Trànsit informa que des de les 15.00 h de divendres 11 de maig fins a les 20.00 h d’avui diumenge 13, no s’ha registrat cap sinistre mortal a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Pel que fa a la mobilitat de retorn d’aquesta tarda de diumenge, s’han registrat alguns trams de retencions cap a l’àrea metropolitana de Barcelona, sobretot a la zona del Vallès, entre les que cal destacar les que s’han registrat a la C-17, on hi ha hagut fins a 9 km a Parets del Vallès en sentit Barcelona i 3 km en sentit Vic, per un accident, així com les de l’AP-7, on un altre accident a Montornès del Vallès ha provocat cues de fins a 5 km i el tall d’un carril en sentit sud.
 
A més, hi ha hagut retencions a la N-340 entre Creixell i Coma-ruga i l’incendi d’un vehicle a la C-55 a Callús ha obligat a restringir la via i ha provocat retencions des de Súria en un tram de de 6 km en sentit sud.
 
Algunes d’aquestes afectacions es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries.
 
Dispositiu especial de trànsit per facilitar l’accés al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló
 
Cal remarcar que aquest cap de setmana s’ha celebrat el Gran Premi d’Espanya Emirates 2018 de Formula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló i això ha comportat problemes puntuals a les vies d’accés tant avui com ahir dissabte, primer al matí per accedir al recinte i posteriorment a la tarda a la sortida dels aficionats. Les vies on s’han registrat aturades són l’AP-7, la C-17, que ja hem destacat, però també la C-35 o la BP-5003.
 
Per minimitzar aquests problemes, el Servei Català de Trànsit ha establert mesures especials de circulació i ordenació del trànsit i s’han habilitat diferents carrils addicionals tant d’entrada com de sortida, amb l’objectiu de minimitzar les afectacions viàries tant d’entrada al circuit com en el moment de buidatge de la instal·lació a les vies properes a Montmeló com són:
 
·         AP-7 (sortides 13,14 i 15)
·         C-35
·         C-17
·         BP-5002
·         Nus del Congost i BV-5003 (zona nord)
·         C-352 (Ronda sud de Granollers)
 
A més de les mesures esmentades, des del dijous, s’ha abalisat amb cons el voral en direcció Granollers de la via interpolar C-35 des de l’accés sud fins a l’accés nord per impedir l’aparcament indiscriminat de vehicles. D’altra banda, per tal de redistribuir l’entrada a les instal·lacions del circuit, dels vehicles provinents de l’autopista AP-7 en sentit sud, s’ha recomanat la sortida 12b (C-60 Granollers Nord) a través de missatges activats als panells de missatgeria variable ubicats abans d’aquesta sortida, després de la qual hi ha un itinerari senyalitzat fins al circuit. 
 
Altres afectacions viàries
 
A banda d’això, a la resta del cap de setmana s’han registrat algunes afectacions viàries, entre les quals destaquen un accident que va tenir lloc dissabte al matí a l’AP-7 a Sant Celoni que va restringir un carril en sentit nord i va provocar fins a 15 km de retenció. A la mateixa AP-7, a la tarda, hi va haver cues de fins a 6 km a la Jonquera en direcció França per volum de trànsit.
 
Per altra banda, ahir a la tarda, arran d’un accident d’una avioneta al costat de la via, va estar tallada la T-2237 entre Palma d’Ebre i Flix (Ribera d’Ebre) i a causa d’un vehicle avariat a la Ronda Litoral al Nus de la Trinitat que tallava un carril en sentit Llobregat es va obrir el carril BUS VAO ECO de la C-58 a tots els vehicles excepte camions independentment del número d’ocupants.
 
Divendres les principals retencions de sortida es van produir a l’AP-7, on un accident a sant Celoni va restringir un carril i es van registrar fins a 9 km d’aturades en sentit nord, i a l’A-2, on hi va haver cues de 8 km a Castellolí i Collbató en sentit Lleida.
 
Per últim, per neu, aquest matí era obligatori circular amb cadenes a la C-28 al Port de la Bonaigua i s’ha tallat la BV-4031 a Castellar de n’Hug.


Cercador

Cercador

Destaquem