Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya cedeix la toponímia aranesa a l'Institut d'Estudis Aranesi

·         La informació prové de la base toponímica de Catalunya 1:5.000, que l’Institut gestiona i manté
 
·         La toponímia aranesa està validada i aprovada pel Conselh Generau d’Aran
De dreta a esquerra, el director de l'ICGC, Jaume Massó, i el director de l'Institut d'Estudis Aranesi, Jusèp Loís Sans.

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i l’Institut d’Estudis Aranesi-Académia Aranesa dera Lengua Occitana (IEA- AALO) han signat avui un conveni pel qual l’ICGC els cedeix la toponímia aranesa de la base de dades toponímica 1:5.000 organitzada i estructurada per poder ser actualitzada i finalment oficialitzada.
 
L’ICGC gestiona i manté el corpus toponímic de Catalunya a escala 1:5.000, basat en el treball de camp de recerca a tot el territori, i l’actualitza de manera contínua. D’altra banda, col·labora amb el Conselh Generau d’Aran perquè validi i aprovi la toponímia aranesa, així com la informació que genera l’ICGC sobre projectes que afecten l’àmbit aranès.
 

Amb la toponímia oficialitzada, l’IEA- AALO té la voluntat de dur a terme i publicar el Nomenclator dera toponimia dera Val d’Aran. L’ICGC hi col·laborarà, aportant l’experiència adquirida en l’elaboració del Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya.
 
Els convenis que signa l’ICGC són instruments legals que regulen les relacions amb altres institucions i estableixen mecanismes de col·laboració per generar productes i serveis de qualitat que beneficiïn la societat.Cercador

Cercador

Destaquem