Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Aquest dissabte s'inicia la temporada de pesca de la truita en aigües d'alta muntanya

La temporada de pesca de la truita en aigües d’alta muntanya s’inicia demà, dissabte 12 de maig, i es perllongarà fins al 2 de setembre en la modalitat amb mort i fins al 14 d’octubre en la modalitat sense mort. En els llacs que es glacen només es pot practicar la pesca quan la superfície desglaçada sigui superior al 90%. En les zones de pesca controlada amb mort la quota màxima de captura s’estableix en 4 truites de més de 22 cm per pescador i dia.
 
Expedició de llicències i permisos de pesca
 
La llicència de pesca es pot obtenir telemàticament a través de l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya http://web.gencat.cat/ca/tramits, o presencialment als Serveis Territorials i a les Oficines Comarcals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).
 
Pel que fa a l’expedició de permisos de pesca, el DARP manté els canals següents: telemàticament al web de l’Oficina Virtual de Tràmits, presencialment als Serveis Territorials i Oficines Comarcals del DARP, i en alguns establiments de muntanya mitjançant col·laboració amb les Societats de Pescadors. Cal fer esment que aquest 2018 s’han signat un total de 13 acords de col·laboració entre el DARP i les Societats de Pescadors, de les quals 6 corresponen a societats incloses en aigües d’alta muntanya: Vall de Boí, Alta Ribagorça, Bonaigua, Guingueta-Espot, Llavorsí i Cardós-Tírvia, i 6 corresponen a Societats de Pescadors d’aigües de baixa muntanya: Ribagorçana, Conveni Pallaresa, Alt Urgell, Ponts, Solsona, Alt Llobregat i Alòs de Balaguer. Es recomana consultar a aquestes Societats la ubicació dels establiments on poder obtenir el permís de pesca.
 
Zones de pesca controlada intensiva
 
Els dos intensius ubicats en aigües d’alta muntanya (Barruera i la Guingueta d’Àneu) van iniciar la temporada de pesca el passat 24 de març, i aquesta s’allargarà fins al 30 de setembre amb mort i fins a l’11 de novembre en la modalitat sense mort. S’hi pot pescar un màxim de 4 truites d’una mida superior als 19 cm per pescador i dia.
Enguany, cal destacar la divisió de l’intensiu de la Guingueta d’Àneu, que passa a tenir el tram superior exclusivament per a la pesca a mosca amb fuet, i la zona de l’embassament per a la pesca a mosca o amb altres artificials.
 
Arts i esquers permesos
 
Amb l’objectiu de millorar la supervivència i la reproducció dels exemplars de truita adulta, enguany es limita l’ús de la pesca al fil amb perdigó, permetent-ne l’ús únicament a les zones de pesca controlada sense mort i zones lliures sense mort. D’aquesta manera, es pretén que les truites capturades a final de temporada puguin ser alliberades novament a les aigües per tal que es reprodueixin.
 
Mes informació
 
Podeu consultar tota la informació referent a la nova temporada al web http://agricultura.gencat.catCercador

Cercador

Destaquem