Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Simulacre d'incendi a les instal·lacions d'una empresa de productes petrolífers a Lleida

Protecció Civil de la Generalitat ha organitzat, juntament amb l’empresa d’emmagatzematge, transport i distribució de combustible, hidrocarburs i productes petrolífers CLH S.A. un simulacre d’incendi a les instal·lacions que l’empresa CLH té a Lleida.
 
L’objectiu de l’exercici era provar el Pla d’Autoprotecció (PAU) de l’empresa CLH i les actuacions del personal de l’empresa davant situacions d’emergència; avaluar la coordinació entre els diferents cossos actuants, i comprovar els protocols d’avisos i les comunicacions. 
 
L’exercici ha simulat l’incendi de restes de combustible de l’anell perimetral de la pantalla flotant mentre un operari fa tasques de manteniment en un tanc.
 
En detectar-se l’accident, l’empresa ha activat el seu pla d’autoprotecció (PAU) i ha sol·licitat ajuda externa trucant al telèfon d’emergències 112 de Catalunya, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, i a la Policia Municipal de Lleida.
  
Els Bombers de la Generalitat, responsables del grup d’intervenció, han participat en el simulacre amb un total de 12 efectius amb 6 dotacions (tres camions d’aigua, l’autoescala i dos vehicles lleugers de comandament i coordinació) dels parcs de Lleida i Mollerussa. Els efectius han fet tasques d’extinció de l’incendi i han rescatat un treballador que s’ha accidentat mentre feia tasques de manteniment a l’interior d’un tanc d’emmagatzematge de combustible.
 
El grup d’ordre, format pels Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal de Lleida, s’ha encarregat d’assegurar la zona del sinistre; controlar els accessos al recinte, agilitzar que els vehicles que estiguin a l’interior en el moment de l’incident puguin sortir, i facilitar l’entrada dels serveis d’emergència. Els Mossos d’Esquadra han participat a l’exercici amb dues dotacions, i la Policia Municipal amb dues patrulles i un comandament.
 
El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM, responsables del grup sanitari, ha desplaçat al lloc de l’incident una ambulància de Suport Vital Bàsic SVB per a l’assistència de la persona ferida. Un cop feta la recepció del malalt, se l’ha avaluat i estabilitzat per a procedir al seu trasllat a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.
 
 
Protecció Civil de la Generalitat, responsable del grup logístic, ha destinat al lloc del simulacre dos observadors dels Serveis Territorials de Protecció Civil a Lleida, a més del personal de guàrdia del CECAT.
 
 
L’empresa CLH ha mobilitzat al cap de l’emergència; al cap d’intervenció  més un equip d’intervenció, primers auxilis i evacuació.Cercador

Cercador

Destaquem