Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Els Mossos detenen un examinador de trànsit per aprovar alumnes que s'examinaven de la part pràctica del permís de conduir a canvi de diners

. El funcionari demanava als alumnes entre 250 i 400 euros a canvi d'aprovar-los a la prova pràctica
 
. Els agents han acreditat que aquest any haurien aprovat per aquest mètode un total de 10 alumnes. De tota manera no es descarta que en siguin molts més ja que el detingut hauria examinat més de 2.500 alumnes l’any 2017
 

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra del Grup de Recerca i Documentació (GRD) de la Divisió de Trànsit van detenir el 25 d'abril un funcionari de la Prefectura Provincial de Trànsit de Barcelona, adscrit a l'Oficina Local de Sabadell, per aprovar aspirants en l'examen pràctic del permís de conduir a canvi de diners.
 
El GRD va iniciar la investigació quan la Prefectura de Trànsit de Barcelona va informar dels fets als Mossos després de rebre la denúncia d'una autoescola del Vallès que alertava de les presumptes irregularitats que s'estaven produint per part d'un treballador de l'oficina local de Sabadell.
 
Els investigadors, amb la col·laboració de la Prefectura Provincial de Trànsit, van comprovar que el detingut exigia una quantitat econòmica als aspirants a obtenir el permís de conduir, si volien ser declarats aptes a la prova de control d'aptituds en vies obertes, conegut com a examen pràctic. En algun cas l'alumne ni tan sols va realitzar la prova i va ser declarat apte per l'examinador, amb el risc que això suposa.
 
El funcionari, de 58 anys, era selectiu amb els alumnes als quals feia la proposta: la gran majoria eren persones immigrants, majors de 30 anys i que s'havien presentat més d'una vegada a la prova sense èxit. Normalment els abordava el mateix dia de l'examen i els demanava quantitats que es situaven entre els 250 i els 400 euros a canvi d’obtenir l'aprovat. Davant d’aquests fets els mossos el van detenir com a presumpte autor dels delictes de suborn, prevaricació i falsificació documental.
 
Els agents han pogut acreditar que aquest any haurien aprovat per aquest mètode 10 alumnes. Però no es descarta que en siguin molts més ja que el detingut hauria examinat més de 2.500 alumnes l’any 2017.
 
El 26 d'abril l'arrestat va passar a disposició del Jutjat d'instrucció 2 de Sabadell i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars.
 
La investigació continua oberta i no es descarten noves imputacions o detencions.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem