Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Departament d'Ensenyament i Bankia promouen l'emprenedoria a la Formació Professional


  • Els dos guardonats amb el 'Premi Bankia' participaran en una setmana de formació basada en la metodologia Design Sprint i Possible Adjacent, al costat d'altres projectes d'altres programes
 
  • En les altres categories, s'han premiat a 17 projectes de diferents àmbits: Millor idea, projecte més viable, Millor projecte d'economia social i cooperativa, Millor projecte cooperatiu i Millor planificació de projecte

El Departament d'Ensenyament i la Fundació Bankia per la Formació Dual han atorgat avui dos 'Premis Bankia a l'emprenedoria' a professors i alumnes. El premi consisteix en la participació en una formació de 5 dies, al costat d'altres projectes, per accelerar projectes finançada per Fundació Bankia per la Formació Dual per valor de 30.000 euros. A l'acte, celebrat al Museu del Disseny de Barcelona, han assistit més de 300 participants, entre alumnes, professors i representants del món empresarial. Ensenyament inicia també així la col•laboració amb el Museu del Disseny de Barcelona, en el marc del conveni de cooperació signat per ambdues institucions per promoure activitats educatives relacionades amb el disseny, la creativitat i la innovació.
 
Els 2 projectes seleccionats provenen del cicle formatiu de 'Caracterització i Maquillatge Professional' i de 'Cuina' i rebran una setmana de formació basada en la metodologia Design Sprint i Possible Adjacent. Així mateix, els professors dels alumnes guanyadors rebran una formació de 5 dies a la mateixa metodologia per tal fer-la replicable.
 
Una de les iniciatives guanyadores ha estat el Projecte Libe, presentat per Lidia Martínez Martín de l'Institut Salvador Seguí de Barcelona. Aquest consisteix en oferir serveis de caracterització i maquillatge amb una temàtica de fantasia i naturalesa, amb inspiració en èpoques com la medieval.
 
D'altra banda, el Projecte Trading, presentat per Enric Domínguez del cicle formatiu de grau superior de Direcció en Cuina a l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, planteja recrear i simular la situació que es viu a la borsa, amb fluctuació de preus en l'oferta gastronòmica i en les begudes.
 
Metodologia Design Sprint i Possible Adjacent
 
La metodologia Design Sprint és un nou mètode que presenta Google Ventures (servei de Google que dóna suport a la innovació i promou startup de la indústria tecnològica) centrada en testar nous mercats i models de negoci amb una durada de cinc dies. Aquesta eina pot reduir el temps destinat a donar viabilitat a nous productes i serveis, impulsant la competitivitat de les empreses.
 
En la mateixa línia, el concepte basat en el Possible Adjacent, creat per Stuart A. Kauffman, consisteix a atorgar nous usos a les capacitats existents d'una companyia per crear projectes innovadors. Trobar la manera d'arribar a aquests coneixements adjacents és clau per crear nous negocis.
 
Els projectes formen part de la 6a mostra d'emprenedoria de l'FP a Catalunya i han estat valorats d'acord amb criteris d'innovació i emprenedoria. De 46 projectes preseleccionats provinents dels concursos territorials d'emprenedoria de tot Catalunya, s’han escollit 12 iniciatives finals dels quals han sorgit els dos guardonats dels premis Bankia.
 
En el marc de la 6a mostra hi ha hagut 12 projectes premiats de diferents àrees: Millor idea, Projecte més viable, Millor projecte d'economia social i cooperativa, Millor projecte cooperatiu i Millor planificació de projecte.
 
La resta de 10 guardonats, algun d’ells en més d’una categoria, són els següent:
 
Equinoteràpia Can Costa - Institut La Garrotxa
Mètode terapèutic en el que s’utilitza el cavall i les tècniques d’equitació, dins de les àrees de la salut i l’educació.
 
Give me 5 - Centre d’Estudis Prat
Societat limitada que ofereix teràpies i intervencions assistides amb gossos per tal de millorar i/o curar patologies que els pacients puguin patir.
 
Omnia VR - Institut Poblenou ECAIB
Programa web, que juntament amb una aplicació per smartphone, permet crear presentacions d’una forma dinàmica i senzilla.
 
NE Núvies -Centre de formació creatiu i tècnic
Vestits de núvies per a noies joves ‘’millennials’’, amb ganes de dissenyar-se el seu propi vestit i aconseguir-ne l’exclusivitat.
 
Afisiona stetic - Institut Guillem Catà
Servei de psicologia, dietètica i estètica, amb l’objectiu d’atendre els clients ja consolidats del centre.
 
No somos de plástico - Institut Ferran Tallada
Cooperativa social en la qual es fomenta el reciclat i la conscienciació sobre l’ús excessiu dels plàstics.
 
Dog Bitters - Institut La Salle Barceloneta
Empresa dedicada a vendre collars, especialment per a gats i gossos, totalment ecològic, amb un xip GPS que els controla des d’una aplicació.
 
Electrical Sign - Institut Escola del Treball de Barcelona
Cooperativa d’instal•ladors electricistes que ofereixen serveis d’instal•lacions o petites modificacions adaptats a persones sordmudes, incloent un intèrpret i catàleg en Braille.
 
Verdfust - Institut Escola del treball
Fabricació de mobles, utensilis i elements decoratius amb el rebuig de poda i servei de serrat de troncs a domicili.
 
Utritxo Coworking Space - Institut Flix
Consisteix en oferir un espai físic de treball a professionals de diferents àmbits, per treballar en projectes propis, i afavorir la creació de relacions professionals entre ells
 
 
 
4 de maig de 2018
 


Cercador

Cercador

Destaquem