Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Departament de Cultura participa en el Mercat d'Escapades amb la promoció del patrimoni cultural de Catalunya

  • Amb motiu de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, el Departament de Cultura disposa de tota una carpa destinada a descobrir els museus, monuments i jaciments del país i les diverses experiències que ofereixen.

El Departament de Cultura, a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, participa un any més en el Mercat d’Escapades que té lloc des d’avui i fins diumenge 6 de març al Passeig Lluís Companys de Barcelona. Enguany, amb motiu de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, disposa d’una carpa a l’àmbit de Tot Catalunya i sota el lema “Tot un món per descobrir” presenta l’oferta museística i monumental del país, imprescindible per conèixer la història del país i un recurs turístic de primer ordre.
 
A la zona de benvinguda de la carpa, el visitant podrà informar-se de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i descobrir l’oferta en línia de patrimoni.gencat amb més de 300 recursos destacats de patrimoni material i immaterial, i una setantena d’escapades per gaudir-lo, a més de rutes i propostes d’oci cultural. A la zona de Museus de Catalunya, s’ofereix un ampli ventall de possibilitats de conèixer el patrimoni museístic del país a través de les xarxes territorials de les comarques de Girona, Tarragona i Terres de l’Ebre, Lleida i Aran i diversos museus de la província de Barcelona així com a través de Visitmuseum, l’app que aplega en un únic espai digital tots els museus de Catalunya. Al taulell Monuments i Jaciments de Catalunya el visitant podrà consultar l’oferta de rutes, itineraris i experiències que ofereixen els monuments nacionals catalans, fonamentals per conèixer una part molt important del patrimoni cultural de Catalunya, ubicats arreu del país i en entorns naturals i urbans espectaculars que aglutinen els valors de Catalunya, de la seva història i cultura.
 
Així mateix, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural ofereix diversos premis al Quizz interactiu del Mercat d’Escapades i dues activitats adreçades a famílies que tindran lloc demà dissabte a la tarda a l’espai Tallers. A les 18 hores tindrà lloc el taller ‘El joc dels oficis de la construcció’ en el qual els més petits descobriran d'on ve la primera pedra del monestir d'Escornalbou, aprendran els diferents oficis relacionats amb el món de la construcció en l'època medieval per esdevenir mestres d’obra (arquitectes) durant una estona. Tot seguit, a les 19 hores, es realitzarà el taller ‘Reinard des Fonoll i els capitells de Santes Creus’ en el qual s’explicarà com es munta un capitell, els elements geomètrics o naturals amb els quals es poden decorar i quins són els personatges i dibuixos que apareixen en els capitells del reial monestir.
   
El Mercat d’Escapades està organitzat per l’Agència Catalana de Turisme amb l’objectiu de promocionar l’oferta turística de Catalunya. Per a més informació sobre el Mercat d’Escapades: http://escasateva.catalunya.com/mercat-escapades/


Cercador

Cercador

Destaquem