Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Presentades més de 51.400 declaracions úniques agràries a Catalunya per poder accedir als ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC)

Finalitzat amb total normalitat el període de sol·licituds, que permetrà pagaments per un import de 315 milions d’euros
 
S’han incrementat les sol·licituds a la mitigació del canvi climàtic i disminuït les sol·licituds d’ajut a la instal·lació de joves
Declaracions DUN 2018

El període de presentació de declaracions úniques agràries (DUN) a Catalunya ha finalitzat aquest dilluns 30 d’abril amb 51.403 declaracions presentades, segons dades provisionals.
 
Les sol·licituds d’ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC) es fan a través de la DUN, el sistema de declaració implantat a Catalunya des de l’any 2001 que permet fer a la vegada més de 60 tràmits administratius als pagesos de Catalunya. Les DUN es presenten en el període entre l’1 de febrer i el 30 d’abril.
 
La presentació de la DUN s’ha fet a través d’una aplicació informàtica pròpia del DARP, fruit de la col·laboració i el treball conjunt de les Entitats Col·laboradores i el Departament. A diferència d’altres comunitats autònomes, no ha calgut ampliar el termini de presentació de sol·licituds, cosa que el reglament europeu actual permet.
 
Això farà possible començar abans les verificacions, i per tant poder avançar el pagament en benefici d’agricultors i ramaders.
 
Des de l’1 de febrer que va començar el període de presentació de la DUN, s’han presentat 51.403 declaracions, 33.604 amb sol·licituds d’ajuts directes (pagament bàsic) i 11.368 sol·licituds de règim de petits agricultors. D’altra banda, s’han rebut 12.587 sol·licituds d’ajuts associats a l’agricultura i 6.637 sol·licituds d’ajuts associats a la ramaderia.
 
Enguany, han augmentat les sol·licituds dels ajuts de pagament bàsic i pagament verd i de complement de joves, i els ajuts associats de fruits de closca i garrofes i de cultius proteics. Disminueixen les sol·licituds de peticions de drets de la reserva nacional i les cessions de drets, amb la reducció de tràmits administratius que això comporta.
 
Dins el Contracte global d’explotació, s’han presentat 19.691 sol·licituds d’ajuts a la sostenibilitat i 1.573 ajuts a la competitivitat.
 
En aquest grup d’ajuts, les sol·licituds que més augmenten són per a la gestió  i recuperació de prats de dall i per a l’agricultura ecològica. Disminueixen les sol·licituds d’ajuts per a instal·lació de joves.
 
D’altra banda, s’incrementen molt significativament les sol·licituds de modificació del SIGPAC, que passen de les 15.379 persones beneficiàries l’any 2017 a les 22.375 persones beneficiàries aquest any 2018.
 
Pel que fa a la distribució territorial, a les comarques de Lleida s’han presentat el 40% de les declaracions. Cal assenyalar que quatre comarques acumulen el 31% de les declaracions presentades: Segrià, Baix Ebre, Noguera i Montsià.
 
 
 Sol.licituds d'ajuts presentades en termini a la DUN 2018 a Catalunya
 
 Distribució territorial de les DUN presentades en termini a Catalunya el 2018
 
 Declaracions DUN 2018 
 
 
Més informació sobre la Declaració única agrària (DUN):
 
Impacte econòmic de les ajudes de la PAC
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i https://twitter.com/agriculturacatCercador

Cercador

Destaquem