Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 27 d'abril a l'1 de maig

Fins a les 20.00 h d'aquest dimarts 1 de Maig, hi ha hagut tres víctimes mortals en tres sinistres viaris en zona interurbana


El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que entre les 15.00 h del divendres 27 d’abril i les 20.00 h d’avui dimarts 1 de maig, hi ha hagut tres víctimes mortals i tres ferits menys greus en tres sinistres viaris a la xarxa viària interurbana de Catalunya.
 
L’últim sinistre va ocórrer el dilluns 30 d’abril a les 16.49 h. Una furgoneta va patir una sortida de via al punt quilomètric 33 de la C-12, a Xerta (Baix Ebre) i va caure per un barranc. A conseqüència del xoc, el conductor i únic ocupant del vehicle va morir.
 
El mateix dilluns, a les 16.31 h, també es va registrar un sinistre viari mortal a l’A-2 al punt quilomètric 603.5 al terme municipal de Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat) en sentit Lleida. Una motocicleta va atropellar a un vianant i, a conseqüència del xoc, el vianant va morir. A més, el conductor de la motocicleta va resultar ferit menys greu i el van traslladar a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí.
 
El diumenge 29 d’abril, a les 23.53 h, hi va haver un sinistre viari mortal a l’AP-7 al punt quilomètric 58 al terme municipal de Sarrià de Ter (Gironès). Dos turismes van col·lidir i la conductora d’un dels vehicles va morir. A més, els dos ocupants de l’altre cotxe implicat van resultar ferits menys greus i van ser traslladats a l’hospital Josep Trueta de Girona.
 
Pel que fa a la mobilitat d’aquesta tarda d’operació retorn del Pont de l’1 de Maig cap a l’àrea metropolitana de Barcelona, hi ha hagut problemes de trànsit en aquests trams:
 
-       AP-7: 13km de congestió entre Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia en sentit Martorell per un accident;
-       N-340: 8km de cua entre Creixell i el Vendrell en sentit Barcelona;
-       C-25: tallada a Sant Bartomeu del Grau en sentit Girona per un accident. Uns 3km d’aturades;
-       C-17: retenció a la Garriga en sentit Barcelona;
-       C-32/B-20: 8km amb trams de retenció de Gavà a Barcelona en sentit nord i també 1,5km de cua a Sant Boi de Llobregat en sentit sud;
-       C-55: 2km de lentitud i aturades a Castellgalí en sentit Abrera;
-       Pota Nord o B-20/Ronda de Dalt: 1,5km de cua entre Santa Coloma de Gramenet i la Via Júlia en sentit Llobregat per un vehicle avariat;
-       C-65: 4km d’intensitat a Llagostera en sentit Girona;
-       N-II: 3km d’intensitat a Vilamalla en sentit Barcelona.
 
Cal destacar que per minimitzar les congestions de la tornada d’avui dimarts, s’han disposat mesures especials d’ordenació i de regulació del trànsit. En concret, a la C-58cc, al Bus-VAO, d’entrada a Barcelona, a la C-65, a Cassà de la Selva en sentit Girona, a la C-31 a Castell-Platja d’Aro en sentit oest, a l’AP-7 entre Sant Celoni i la Roca del Vallès en sentit Granollers i entre Santa Margarida i els Monjos i Martorell en sentit Castellbisbal, i a la C-32 entre Gavà i L’Hospitalet de Llobregat i entre Vilassar de Mar i Montgat en sentit Barcelona.
 
També cal esmentar que aquest matí s’ha celebrat una prova esportiva que ha obligat a tallar la carretera N-II a Montgat, en tots dos sentits, i també la sortida de Montgat Sud de la C-31 en sentit nord. A més, hi ha hagut restriccions a la C-31 a Sitges en tots dos sentits i a la C-32 a Sant Boi de Llobregat en sentit Sitges per dos accidents.
 
Entre les 12.00 i les 20.00 h d’aquest dimarts, han retornat a l’àrea metropolitana de Barcelona, 182.000 vehicles, un 65,5% dels 277.000 previstos.
 
Afectacions viàries de divendres, dissabte i diumenge
 
Pel que fa a l’operació sortida del dispositiu especial de trànsit amb motiu de la festivitat de l’1 de Maig, cal destacar que tant divendres com dissabte les principals retencions es van registrar a l’AP-7 i a l’N-340. Divendres a la tarda hi va haver aturades destacades a les dues rondes, sobretot a la Ronda Litoral (B-10), en tot el seu recorregut, en sentit Besòs; a l’A-2 entre Sant Andreu de la Barca i Abrera, en sentit Lleida, per un vehicle avariat; i a l’AP-7 entre Martorell i Sant Sadurní d’Anoia en sentit Tarragona. A més també hi va haver cues a l’N-340 a l’Arboç i al Vendrell en sentit sud. A la C-58cc, un accident a l’altura de Montcada i Reixac va provocar el tall dels carrils del Bus-VAO en ambdós sentits de la marxa. Pel que fa a dissabte al matí, una avaria va complicar el trànsit a l’AP-7 nord, i es van registrar cues a Mollet el Vallès (8 km) i a La Roca del Vallès (3 km). A més també hi va haver cues a la N-145 a les Valls de Valira per anar cap a Andorra i a la carretera N-340 al Vendrell en sentit Tarragona. Des de les 15.00h de divendres fins a les 15.00 h de dissabte, van sortir de l’àrea metropolitana de Barcelona 521.287 vehicles, gairebé un 10% més dels 474.000 previstos.

Diumenge a la tarda, hi va haver retencions amb aturades (9 km) a l’N-340 al Vendrell en sentit nord cap a Barcelona i a la C-31 (3 km) i C-65 (3 km) a Santa Cristina d’Aro en sentit Llagostera. A més, es van registrar dues incidències destacades: a la C-17 a Montcada i Reixac, un arbre caigut enmig de la via que va tallar la circulació en sentit Barcelona i, a la C-31 a Sitges (costes del Garraf), un accident amb un vehicle bolcat va provocar el tall de la via en ambdós sentits de la marxa.  


Cercador

Cercador

Destaquem