Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Ensenyament i Bankia potencien el nou perfil professional de bioinformàtica a través de la formació professional dual

  • L’acord té lloc en el marc del conveni de col·laboració per desenvolupar accions de millora de la qualitat de l’FP. Es preveu que Bankia pugui donar suport a projectes en modalitat dual
 
  • L’objectiu és impulsar, en règim d’alternança i amb formació dual, el nou cicle de grau superior Desenvolupament d’Aplicacions Web adaptat a la Bioinformàtica, amb la col·laboració de l’Associació Bioinformàtics Barcelona (BIB), amb l’objectiu de millorar la qualificació del personal del sector

 
El Departament d'Ensenyament i Bankia potenciaran el nou perfil professional de bioinformàtica a través de la formació professional dual. La iniciativa, amb la col·laboració de l’Associació Bioinformàtics Barcelona (BIB),  té com a finalitat potenciar, en la modalitat de formació dual, el nou perfil professional del cicle formatiu de grau superior Desenvolupament d’Aplicacions web adaptat a la Bioinformàtica.
 
Ensenyament vol, d’aquesta manera, estendre el règim d’alternança i en formació dual en el sistema educatiu i alhora impulsar la implementació de nous perfils professionals. Amb aquest conveni es propicia la col·laboració de l’Associació BIB, amb la participació de les empreses i entitats públiques, per tal d’oferir estades a l’empresa a l’alumnat d’aquest nou perfil professional.
 
L’acord permetrà a l’alumnat cursar en modalitat dual el cicle formatiu de grau superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web, adaptat al perfil professional Bioinformàtica, que s’imparteix a l’Institut Provençana de l’Hospitalet de Llobregat. L’Associació BIB -amb l’objectiu de millorar la qualificació professional i la seva inserció laboral en el sector- oferirà estades en empreses i entitats públiques amb formació dual,  en els sectors sanitari i de recerca, amb la finalitat que l’alumnat pugui compaginar els estudis amb l’activitat a l‘empresa durant la durada del cicle i els capaciti com a propers tècnics bioinformàtics.
 
La bioinformàtica ha estat identificada com un dels grans reptes científics i tecnològics pels propers anys. L’objectiu d’aquest cicle formatiu és formar tècnics informàtics amb coneixements en ciències de la vida que els capaciti per entendre els conceptes bàsics i les eines bioinformàtiques més comunes utilitzades en el sector.
 
La competència professional principal d’aquest títol consisteix a desenvolupar, implantar i mantenir aplicacions web utilitzant tecnologies específiques, garantint l’accés a les dades de forma segura i complint els criteris d’accessibilitat, usabilitat i qualitat exigides en els estàndards establerts, amb la utilització de les eines i aplicacions informàtiques relacionades amb les ciències òmiques i amb el disseny de nous fàrmacs.
 
L’acord permet que el Departament d’Ensenyament i la Fundació Bankia col·laborin  en accions de promoció i de suport a la formació professional, projectes d’aprenentatge servei, innovació amb adquisició d’aprenentatges a l’entorn laboral, transferència de coneixement i de tecnologia en els ensenyaments professionals, formació del professorat, i accions formatives adreçades a tutors a l’empresa.
 
Aquest acord, cofinançat per Bankia mitjançant el conveni amb Ensenyament, s’inicia a començaments del mes de maig, i s’obriran sis vacants per fer formació professional en règim dual en entitats i  hospitals públics.
 
 
30 d’abril de 2018


Cercador

Cercador

Destaquem