Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Alerta del Pla INUNCAT per l'augment del cabal del riu Garona a la Val d'Aran a causa de les pluges i el desgel

 
  • El cabal del Garona ha assolit un valor de 80 m3/s que correspon a la possibilitat de desbordaments a l'entorn del riu
  • Es preveu que el cabal es pugui incrementar encara més per les pluges previstes avui i pel desgel
  • Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions a l’entorn del riu Garona i limitar les activitats al riu i entorn per la possibilitat de desbordaments
Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT per l’augment del cabal del riu Garona a la Val d’Aran. Segons ha informat Endesa Generación, el cabal del riu Garona ha augmentat per sobre dels 80 m3/segons, superant el nivell d’avís i per tant podent provocar afectacions per inundacions a l'entorn del riu.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que fins al migdia es puguin produir xàfecs intensos al terç nord-oest del territori que podrien incrementar el cabal del riu Garona conjuntament amb les aportacions d'aigua pel desgel de la neu acumulada en les cotes altes, molt superior als valors habituals d'aquesta època de l'any.
 
A la resta de rius, sobretot del Pirineu, el cabal és elevat en general i es pot incrementar tot i que no hi ha constància de valors de risc en aquests moments.
Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar la precaució a l'entorn del Garona i evitar activitats al riu i a prop.
 
Es recomana en general que la ciutadania s’allunyi de les rieres, dels torrents i de les zones de muntanya que es poden inundar, i no hi estacioni el vehicle. També s’aconsella no travesseu cap riu, ni riera ni zona inundada amb aigua. Encara que no ho sembli, els cotxes poden flotar amb poca alçada d'aigua i ser arrossegats amb facilitat.
 
Trobareu tots els consells de Protecció Civil davant de fortes pluges a interior.gencat.cat/inundacions
 
 


Cercador

Cercador

Destaquem