Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Renda familiar disponible bruta territorial. 2015

El Vallès Oriental i el Garraf són les comarques on més s'incrementa el nivell de renda per habitant l'any 2015

Els ingressos procedents de la remuneració d'assalariats augmenten a totes les comarques

La renda per habitant a Catalunya és de 16.800 euros l’any 2015, xifra que suposa un creixement del 2,0% en relació amb l’any anterior. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), 25 comarques han augmentat la renda per habitant i 6 d’aquestes han registrat creixements per sobre del 3%: el Vallès Oriental (3,7%), el Garraf (3,6%), seguides del Baix Llobregat, el Gironès, el Vallès Occidental i el Bages. A l’altre extrem se situen l’Alta Ribagorça, la Cerdanya i el Pallars Jussà, amb disminucions de renda per habitant a l’entorn del 3%.
 
L’increment de la renda de les famílies l’any 2015 prové principalment de l’augment dels ingressos procedents de la remuneració d’assalariats (5,9%), ja que els ingressos procedents de l’excedent brut d’explotació s’han mantingut estables (0,1%) i els de les prestacions socials han disminuït (‑1,7%) en relació amb l’any anterior.
 
Totes les comarques i Aran augmenten els ingressos procedents de la remuneració d’assalariats, al mateix temps que disminueixen els procedents de les prestacions socials. Pel que fa a l’excedent brut d’explotació, només ha augmentat en 9 comarques.
 
Amb la publicació de les dades del 2015, l’Idescat ha actualitzat tota la sèrie comptable des de l’any 2011. S’ha ampliat el detall de la informació fiscal disponible d’àmbit territorial i, per tant, s’ha millorat la qualitat de les estimacions de diversos components del compte de la renda familiar disponible.


pdf pdf Nota de premsa
altres documents altres documents Taules

Cercador

Cercador

Destaquem