Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Departament d'Agricultura busca conèixer l'efecte de les Bones Pràctiques agràries sobre la qualitat dels sòls i les aigües

 
·      Es delimitarà un total de 7-10 conques hidrogràfiques arreu de Catalunya on s’aplicaran mètodes específics ja provats per conèixer els efectes de la fertilització en aquestes zones
·      Avui s’ha fet a Malla (Osona) la primer jornada informativa, en què s’han donat a conèixer les actuacions que es duran a terme a la conca del Torrent de Sant Jaume
Jornada informativa d'avui a Malla (Osona), per explicar les actuacions que es duran a terme a la conca del Torrent de Sant Jaume

Al llarg dels pròxims anys, l’Oficina de Fertilització i Tractament de Dejeccions Ramaderes del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació,  amb la col·laboració de centres tecnològics i universitats, es proposa aplicar els mètodes, les eines i les tècniques obtinguts dels Plans per a la millora de la fertilització agrària a Catalunya per conèixer els efectes de la fertilització sobre la qualitat del sòl i les aigües.
 
Amb aquest objectiu, tot i que els plans continuaran tenint l’abast territorial que han tingut fins ara, es delimitarà un total de 7-10 conques hidrogràfiques arreu de Catalunya, no gaire extenses, on es duran a terme actuacions més específiques. En aquesta iniciativa, s’inclou la participació de l’Agència Catalana de l’Aigua per donar més coherència entre les actuacions agronòmiques i els efectes en les aigües.
 
El Departament d’Agricultura ha decidit fer aquest pas endavant després de comprovar els bons resultats obtinguts pels Plans per a la millora de la fertilització agrària a Catalunya i el projecte LIFE+ FUTUR AGRARI.
 
Recuperar la qualitat dels aqüífers
 
L’objectiu d’aquestes actuacions és promoure les millors pràctiques per reduir l’excedent de nutrients al sòl i millorar-ne la gestió agrícola, ramadera i territorial a fi d’evitar que afectin la qualitat de les aigües. Així doncs, la proposta d’actuacions a realitzar a les conques se centra en la transferència als agricultors, ramaders i empreses de serveis que actuen en cada conca de coneixements necessaris per millorar les pràctiques de fertilització i de les eines i els equipaments que s’utilitzen per a fer-ho.
 
Es promourà la participació d’entitats de caràcter local que hi tinguin interès i aportin coneixement específic en cada cas. Actualment, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i el Consorci de Medi Ambient de la Garrotxa-Sigma participen en les activitats que es realitzen a la conca de Santa Pau i la Fundació Mas Badia a la conca de Malla.
 
Jornades informatives sobre aquesta nova iniciativa

Es preveu fer un seguit de jornades tècniques en el marc del Pla anual de transferència tecnològica del DARP a les noves zones d’actuació.
Per començar, avui se n’ha fet la primera a Malla (Osona), on, a més d’explicar aquesta nova iniciativa, s’han donat a conèixer les actuacions que es duran a terme a la conca del Torrent de Sant Jaume. 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.Cercador

Cercador

Destaquem