Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Els Mossos d'Esquadra inicien una campanya per fomentar els bons usos de les xarxes socials i Internet als centres d'educació secundària del Segrià

· L’objectiu del projecte “Tu fas Campanya” és conscienciar els alumnes sobre els riscos de les xarxes socials
 
 

La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra (PG-ME) va iniciar l’any 2008 un projecte adreçat al conjunt de la ciutadania i en especial a la comunitat educativa de Catalunya: el Pla d’Acció d’Internet Segura per a la Protecció del Menor.
 
S’havia detectat que a la societat catalana existia una creixent preocupació per a la protecció i atenció dels joves des de diverses vessants, una de les quals és l’entorn de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC).
 
Els objectius del Pla d’Acció d’Internet Segura per a la Protecció del Menor són que es faci un ús segur i adient de la xarxa, es fomenti l’esperit crític i els hàbits saludables de navegació i també el respecte digital.
 
Amb el disseny i implantació d’aquest Pla, la PG-ME pretén impulsar noves estratègies que donin respostes efectives a les actuals i futures necessitats de seguretat a la xarxa, comptant amb la complicitat de la pròpia comunitat educativa i amb la resta d’operadors que hi col·laboren i/o treballen amb el món educatiu.
 
Entre aquestes estratègies, agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, adscrits a l’Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC) de la comissaria de Lleida, han dissenyat un projecte en format concurs anomenat “Tu fas Campanya” dins el Pla d’Acció Internet Segura per a la Protecció del Menor, que convida a la comunitat educativa a participar de forma activa en l’edició d’una campanya de prevenció per promoure el bon ús dels joves en les xarxes socials.
 
S’ha proposat als centres educatius que, a partir de les activitats que prèviament han fet a la aules, els alumnes de primer curs d’ESO gravin un vídeo en què s’expliquin conductes de risc i aquells consells de seguretat que donarien a gent de la seva edat per tal de crear hàbits saludables de navegació de les xarxes socials i internet.
 
Els vídeos seleccionats es publicaran a les xarxes socials del Cos de Mossos d’Esquadra.
 
Amb aquesta iniciativa es pretén potenciar la participació dels joves, esdevenint aquests uns actors imprescindibles en la creació de la campanya, tot fent-los partícips de l’activitat pedagògica i no convertir-los únicament en uns espectadors.
 
Durant la presentació, que s’ha fet avui a la comissaria de Lleida, l’inspector Ribelles ha destacat “el valor de la tasca preventiva en l’ús d’Internet i de les xarxes socials que es fa des del Cos de Mossos d’Esquadra i també la nostra adaptació  a la demandes dels alumnes que ens proposaven activitats on ells fossin els protagonistes” 
 
Per la seva banda, la inspectora Bardina ha explicat que pels formadors, aquest projecte pilot, esdevé una eina de retorn de la formació que es dona als alumnes i pares. Ha afegit que, en funció dels resultats obtinguts, es pot valorar la implantació del projecte a la resta del territori.
 
 
Àrea de Comunicació
Lleida, 20 d’abril de 2018
 


Cercador

Cercador

Destaquem