Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Índex de confiança empresarial harmonitzat de Catalunya. 2n trimestre del 2018

L'índex de confiança empresarial de Catalunya augmenta un 1,9% al segon trimestre respecte del trimestre anterior

Al segon trimestre del 2018, l’índex de confiança empresarial harmonitzat (ICEH) de Catalunya augmenta un 1,9% respecte del trimestre anterior, un increment superior al del conjunt d’Espanya (0,4%). Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), tots els sectors milloren la confiança empresarial, encapçalats per l’hostaleria i transport (6,0%), la construcció (4,5%) i el comerç (2,1%). La resta de sectors creixen, però amb menys intensitat.
 
Per grandària de l’establiment, s’observa una millora de la confiança en els establiments de menys grandària respecte dels de major grandària, que mostren una lleugera davallada de la confiança. Així, els establiments de menys de 10 assalariats augmenten un 5,3% la confiança empresarial respecte del trimestre anterior, mentre que els establiments de 1.000 o més treballadors disminueixen un 0,7% la confiança.
 
Per demarcacions camerals, totes les cambres milloren la confiança empresarial. Les cambres de Girona i la resta de cambres de Barcelona (que no inclouen la Cambra de Barcelona) són les que registren l’augment de l’índex més elevat  (2,1% i 3,5% respectivament).
 
En relació amb el mateix trimestre de l’any anterior, l’índex de confiança empresarial mostra una davallada de l’1,8%. Tots els sectors empitjoren la confiança empresarial, encapçalats per l’hostaleria i transport (-5,4%).


pdf pdf Nota de premsa

Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem