Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Protecció Civil de la Generalitat desactiva el pla VENTCAT un cop l'episodi de vent va a la baixa

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat el Pla especial per emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT un cop l’episodi va a la baixa i manté el pla en fase de Prealerta.

 
El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que l'episodi de vent va a la baixa i només hi ha la possibilitat de superació del llindar d'avís a les comarques del Pirineu i litoral de Barcelona.
 
El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha registrat 1.151 trucades durant tot l'episodi de vent per 815 incidents, la majoria dels quals centrats al Camp de Tarragona i a Barcelona. No consta cap persona ferida en les incidències a causa del vent.
Entre les 20.00 hores i les 21.00 hores el telèfon d'emergències ha atès 26 trucades per 20 incidents, cap greu, a causa de les fortes ventades.
 
Entre les 20 hores d’ahir i les 20 hores d’avui els Bombers de la Generalitat han atès 621 avisos per vent. Per regions metropolitanes:
  • RE Girona: 4
  • RE Lleida: 17
  • RE Tarragona: 420
  • RE Metropolitana Nord: 89
  • RE Centre: 8
  • RE Metropolitana Sud: 73
  • RE Terres de l’Ebre: 10
Bombers de Barcelona ha realitzat un total de 72 serveis per incidències relacionades amb el temporal de vent, bàsicament en relació amb la caiguda de branques o arbres, tendals o antenes.
 
Hi ha hagut algunes incidències a la xarxa viària, ferroviària i en el trànsit aeri, així com en el subministrament elèctric, que actualment encara persisteixen en alguns punts del Camp de Tarragona.
 
Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, pel què fa a les ratxes màximes de vent (km/h): Portbou (118), Mont-roig del Camp (111), Constantí
(108), El Perelló (108), Montserrat (102), Font-rubí (102), Vila-rodona (101), Espluga de Francolí (98) i Hostalets de Pierola (94).
 
L’Ajuntament de Barcelona ha desactivat l’alerta del Pla Bàsic d’Emergències Municipal activat aquest matí per vent. L’Ajuntament de Creixell també ha activat el Pla d'Actuació Municipal.


Cercador

Cercador

Destaquem