Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Balanç de les incidències viàries més destacades del cap de setmana del 23 al 25 de març

Fins a les 20.00 h d'avui diumenge s'han registrat dues víctimes mortals a les carreteres i autopistes de Catalunya

-A causa de manifestacions, al llarg d’aquesta tarda s’han tallat diverses vies, entre elles l’AP-7 a Sant Gregori, la C-14 a Ponts i l’N-340 a Camarles
 
-Durant l’operació sortida de la primera fase de Setmana Santa, les vies amb una mobilitat més elevada van ser l’AP-7, l’A-2, la C-58, la B-30 i les Rondes de Barcelona

 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest cap de setmana, des de les 15.00 h del divendres 23 de març fins a les 20.00 h d’avui diumenge 25, s’han registrat dues víctimes mortals en un accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya. El sinistre mortal va tenir lloc ahir dissabte al migdia a l’AP-7 a Castellví de Rosanes (Baix Llobregat). El conductor i la passatgera davantera d’un turisme van morir com a conseqüència d’una col·lisió amb un altre cotxe i un camió. A més, en l’accident, hi va haver una persona ferida menys greu que va ser traslladada a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.
 
Pel que fa a les afectacions d’aquesta tarda de diumenge, cal destacar diverses incidències viàries a causa de manifestacions i marxes lentes:
 
Arran de manifestacions, s’han tallat la C-14 a Ponts, l’AP-7 a Sant Gregori, l’N-340 a Camarles i a l’Ampolla, la C-154 a Puigcerdà, la C-25 a Sallent  i la C-16 a Sallent i Gironella en els dos sentits, i hi ha hagut marxes lentes a aquestes vies:  
C-32 a Sitges i Sant Pere de Ribes en sentit sud.
N-340 a Alcanar i el Perelló en sentit nord.
A-2 a Soses en direcció Saragossa  i a l’altura d’Alcarràs en els dos sentits.
N-II a Bàscara en direcció Barcelona.
També s’ha tallat la sortida 22 de la B-10/Ronda litoral en ambdós sentits de la marxa.
 
A la demarcació de Girona, un accident ha obligat a tallar l’N-II a Maçanet de la Selva en els dos sentits.
 
Algunes d’aquestes afectacions encara es mantenen en aquests moments i se’n pot consultar l’evolució al web d'incidències viàries. Cal destacar que per minimitzar les congestions de la tornada d’avui diumenge, s’han disposat mesures especials d’ordenació i de regulació del trànsit a la C-16 a Cercs i Berga, a la C-55 a Castellgalí i a la C-17 a Ripoll. També s’ha obert el caril Bus-Vao de la C-58 per a tots els vehicles –excepte camions de 7,5 tones o més–d’entrada a Barcelona.
 
Al llarg del matí d’avui diumenge, el trànsit s’ha desenvolupat en general amb fluïdesa. Amb tot, cal destacar algunes incidències com un accident  a l’AP-7 a Sant Julià de Ramis, que ha causat el tall d’un carril en sentit nord i aturades d’1 km; i a primera hora del matí, un sinistre a la C-17 a Montcada i Reixac ha obligat a tallar la circulació en direcció Barcelona. S’hi han fet desviaments per l’interior de la població.
 
D’altra banda, amb motiu de la setena etapa de la 98a Volta Ciclista a Catalunya (Barcelona-Barcelona), diverses carreteres han estat tallades, entre elles, la C-31 a Castelldefels i al Prat de Llobregat, l’N-340 a l’Hospitalet de Llobregat i Cervelló i la C-1413a al Papiol.
 
També convé ressaltar que arran d’unes esllavissades, s’ha donat pas alternatiu a la C-1311 al seu pas per Tremp.
 
Quant a l’operació sortida de la primera fase de Setmana Santa, que es va desenvolupar entre les 15 h de divendres 23 de març fins a les 15 h de dissabte 24, van sortir de l’àrea metropolitana de Barcelona 493.101 vehicles, un 98,62% dels previstos (500.000 vehicles).
 
Dissabte al matí es van produir diversos accidents que van complicar el trànsit, entre ells destaquem:
 
AP-7 a Montmeló: Es va restringir un carril en sentit nord i hi va haver uns 2 km d’aturades a Montmeló i Mollet del Vallès.
AP-7 a Martorell: La via es va tallar en sentit nord i es van formar cues d’1,5 km.
C-16 a Terrassa: Un sinistre va provocar el tall d’un carril en sentit sud i aturades d’1 km.
N-340 al Vendrell: En aquest tram es van registrar retencions d’uns 4 km en sentit sud i de 2 km en sentit nord.
 
A més, durant el matí de dissabte hi va haver cues de 4 km al tram de Granollers en direcció Girona i de 2 km a la C-58 a Sant Quirze del Vallès per accedir a la capital catalana. A la carretera GIV-4016 també es van formar aturades d’uns 7 km entre Planoles i Toses.
 
La celebració de la sisena etapa de la Volta ciclista a Catalunya també va restringir ahir al matí la circulació  a diverses carreteres, entre elles la C-13 a la Pobla de Segur i a la C-26 a Alfarràs.
 
A banda, cap al vespre, arran d’una manifestació, es va tallar l’A-7 a Tarragona, tot i que es van fer desviaments.
 
Pel que fa a les vies on es van registrar aturades divendres a la tarda, van ser les següents:
 
-AP-7: Fins a 16 km entre El Papiol i Barberà del Vallès en direcció Girona a causa d’un accident i 5 km en sentit sud.
-B-23: 7 km al Papiol en sentit sud/enllaç AP-7.
-A-2: 6 km a Sant Joan Despí en direcció Barcelona i 3 km en direcció Martorell.
-C-58: 6 km a Badia en sentit sud i 2 km a Sant Quirze en sentit nord.
-B-30: 4 km de cues a Cerdanyola del Vallès en sentit nord.
-C-32: 3 km a Esplugues de Llobregat en direcció Barcelona.
-C-32 nord: 3 km al Masnou en sentit nord  a causa d’un accident que va restringir 1 carril.
-C-17: 2 km a Mollet en sentit nord.
-La B-20 o Ronda de Dalt també va anar molt carregada, amb trams de retencions d’uns 12 km entre Esplugues de Llobregat i el Nus d ela Trinitat.
 
Per últim, divendres a la nit, diverses vies van patir talls a causa de manifestacions: la C-245 a Cornellà de Llobregat en sentit sud, l’A-7 a Tarragona, la C-17 a Parets del Vallès, la C-154 a Puigcerdà i la C-37 a la Vall d’en Bas


Cercador

Cercador

Destaquem