Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El sector de la robòtica a Catalunya agrupa més de 180 agents i està fortament internacionalitzat

· La Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital presenta al congrés Advanced Factories el primer estudi sobre ‘L’ecosistema de la robòtica de Catalunya’, elaborat per Eurecat en el marc de l’estratègia SmartCAT
 
· El perfil d’empresa d’aquest ecosistema és una PIME ubicada a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, fortament internacionalitzada, dedicada a la robòtica industrial des d’un rol d’integrador i amb el sector de l’automoció com a principal client
 
Un total de 184 agents configuren l’ecosistema de la robòtica a Catalunya, segons es desprèn de l’informe que va presentar ahir la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital (STCSD) en el marc del congrés internacional dedicat a la indústria 4.0 Advanced Factories que se celebra fins al 15 de març al CCIB de Barcelona. D’aquests, 96 són empreses (de les quals, 32 de robòtica educativa); 39 són centres de R+D+i; 39 més, centres de formació, i 10, associacions i entitats,
 
L’estudi, titulat ‘L’ecosistema de la robòtica a Catalunya’ i elaborat pel centre tecnològic Eurecat, és el primer d’aquestes característiques que es fa sobre el sector i ha estat promogut per l'STCSD en el marc de l’estratègia SmartCAT amb l’objectiu d’identificar els agents que formen l’ecosistema de la robòtica a Catalunya i tenir un coneixement més detallat de la realitat del sector. En aquest sentit, l’informe es fixa en els àmbits, la situació actual i principals tendències del sector de la robòtica; descriu els principals actors de l’ecosistema, fa un mapa d’empreses i agents de la robòtica a Catalunya i ofereix una caracterització de l’ecosistema.
 
De l’anàlisi d’aquesta caracterització, que té en compte la distribució geogràfica de les 96 empreses que integren aquest ecosistema, els seus àmbits d’activitat, els rols que desenvolupen, el nombre de treballadors, la facturació i els mercats on actuen i els sectors als quals pertanyen els seus clients, l’estudi conclou que:
 
• El sector es concentra bàsicament a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana, amb dos pols adjacents al Vallès Occidental i el Maresme.
 
• La principal activitat de les empreses del sector és la robòtica industrial, amb el rol d’integrador, que també inclou l’activitat de distribució i venda de robots, com a predominant.
 
• Tot i el poc pes del rol de fabricant en el sector (només un 15%), hi ha presència dels principals fabricants mundials i de 7 fabricants amb seu central a Catalunya.
 
• El sector de l’automoció segueix liderant la demanda del sector, però es detecta un creixement de la demanda per part de la robòtica educativa, que dóna formació a nens i nenes en edat escolar.
 
▪ El perfil d’empresa d’aquest ecosistema és principalment una PIME però amb una dimensió força superior a la mitjana de la indústria catalana i fortament internacionalitzada.
 
▪ L’ecosistema compta amb una potent xarxa de formació i centres de R+D+I que garanteix el talent i el desenvolupament tecnològic del sector.
 
L’estudi ‘L’ecosistema de la robòtica a Catalunya’ es pot consultar des d’avui al web de SmartCAT o clicant aquest enllaç.


Cercador

Cercador

Destaquem