Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Servei Meteorològic de Catalunya, la diputació de Lleida i la diputació de Girona presenten la campanya "Plega/Caça la pedra"

 
  • Del 19 de març al 29 de setembre es durà a terme la campanya “Plega/Caça la pedra” per segon any consecutiu
  • Els resultats del 2017 han permès millorar el temps de predicció del temps sever

 
El president de la diputació de Lleida, Joan Reñé, el president de la diputació de Girona, Pere Vila, i el director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Oriol Puig, han presentat la segona edició de la campanya “Plega/Caça la pedra” que s’inicia el proper 19 de març a les comarques de Lleida i Girona.
 


Aquesta campanya, que es farà per segon any consecutiu, és fruit del conveni de col·laboració que es va signar l’any passat entre l’SMC i les diputacions de Lleida i Girona. L’objectiu d’aquest conveni és dur a terme un conjunt d’actuacions destinades a la millora dels coneixements de les tempestes que van acompanyades de precipitació en forma de pedra i calamarsa a les comarques de Lleida i Girona.
 
La campanya 2017 ha permès millorar el coneixement de les pedregades en quant a la seva distribució, comportament i tipologia, així com associar de forma més robusta les observacions en superfície a les eines de predicció a curt termini i de diagnosi del Servei, que es basen principalment amb dades de teledetecció (radar i llamps).
 
També s'ha pogut millorar el temps de predicció del temps sever en 10 minuts respecte a anys anteriors, passant d'uns 40 a 50 minuts de mitjana. Això es deu a que s'ha pogut disposar de més registres en superfície per poder validar les alertes.
Divendres 16 de març a les 17.30h tindrà lloc una jornada tècnica a la Fira de Sant Josep de Mollerussa (Av. del Canal, s/n - 2a planta) on es presentaran els resultats de la campanya 2017 amb més detall.
 
Tota la informació a http://www.meteo.cat/pedra i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat
 
15 de març de 2018


pdf pdf Nota informativa

Cercador

Cercador

Destaquem