Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Sergi López presenta el seu cicle "Carta blanca" a la Filmoteca de Catalunya

Adjunten dossier del cicle Carta blanca a Sergi López i fotografies

La Filmoteca de Catalunya ha donat a Sergi López carta blanca per bastir un cicle de quinze films, vuit en què ha participat i set escollits entre els que més s’adapten als seus gustos com a espectador, que van de Buñuel a Bertolucci, passant per Fellini, Lynch o Kurosawa. Una retrospectiva personal i intransferible que s’estendrà al llarg dels mesos de març i abril.

 
Entre les seves pel·lícules no hi podia faltar Western, la que li va obrir les portes del cinema francès:
“No sé si l’he triat o m’ha triat ella a mi. Era impossible no incloure-la a la carta blanca. És la pel·lícula més important per a mi, la que més m’ha canviat la vida, la cinquena que vam fer amb el Manuel Poirier i on vaig conèixer l’altre actor, el Sacha. Poirier roda cronològicament sempre, i això fa que els actors i tot l’equip vagin seguint la història. Jo no coneixia el Sacha abans de la primera escena i els personatges tampoc es coneixien, i per tant és com un documental ficcionat de la nostra amistat, perquè s’ha convertit en un gran, gran amic. Es veu néixer i créixer aquesta amistat a la pel·lícula, i això no estava escrit al guió.”
Sergi López
 
I entre les que més s’estima com a espectador, títols com El ángel exterminador de Buñuel:
“La trio pel títol, un títol excepcional, molt enigmàtic. Quan la vaig veure em vaig quedar de pedra. Té alguna cosa hipnòtica, teatral, tot passa en un mateix lloc. I el surrealisme, preguntes que no tenen resposta, acceptar que un viatge en cinema et transporti, t’atrapi amb situacions que s’escapen a la lògica. I la potència cinematogràfica, gairebé gràfica, de Buñuel.”
Sergi López
 
Sergi López inaugura el cicle avui dimarts 13 de març a les 18.30 h amb una conversa amb el director de la Filmoteca, Esteve Riambau, que precedirà la projecció d’Une liaison pornographique.
 
Més informació:
www.filmoteca.cat
 Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem