Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Més de 250 joves participen a les jornades d'impuls de l'ocupabilitat celebrades a Valls

 
  • Estudiants d'ESO, batxillerat i FP han participat en les jornades PowerYou Xperience Junior i PowerYou Xperience celebrades a Valls els dies 8 i 9 de març, respectivament

 

  • L'objectiu d'aquestes jornades és potenciar el talent jove i afavorir el desenvolupament de les competències professionals més valorades en l'actual entorn professional

 

 

Més de 250 alumnes d'ESO, batxillerat i Formació Professional i 25 professors procedents dels centres educatius de la zona han participat en les jornades PowerYou Xperience Junior i PowerYou Xperience celebrades a Valls (Tarragona) els dies 8 i 9 de març, respectivament. En total han estat 340 els assistents, atès que els professors dels centres educatius també hi han estat convidats. L'objectiu d'aquestes trobades és potenciar el talent jove i afavorir el desenvolupament de les competències professionals més valorades en l'actual entorn professional. El Consell Català de Formació Professional i Human Age Institute, impulsada per ManpowerGroup, han organitzat aquestes jornades amb la col·laboració de l'Ajuntament de Valls, Valls Genera, Consorci Pro Universitari i Institut d'Estudis Vallencs.
 
Aquestes activitats s'emmarquen dins del conveni signat entre el Departament d'Ensenyament, a través del Consell Català de Formació Professional, i Human Age Institute per promoure el desenvolupament de talent en els alumnes de Formació Professional. L'objectiu d'aquest conveni és que aquest col·lectiu pugui impulsar la seva ocupabilitat, millorant les seves competències i habilitats mitjançant ponències i jornades pràctiques com les programades a Valls.
 
L'acte inaugural d'aquestes sessions ha comptat amb la participació de representants de les diferents entitats col·laboradores. El president del Consell Català de Formació Professional, Jordi Ficapal, ha afirmat que "aquestes jornades aporten als joves un nivell d'autoconeixement de les seves pròpies capacitats, interessos, vocacions i competències que completa el treball dels orientadors i les famílies”. Ficapal també ha destacat que “el fet de poder fer-ho, a més, a través de metodologies gamificades, del contacte amb empreses i professionals de recursos humans que els traslladen el que estan demanant les empreses, els dóna un nivell d'informació superior a l'hora de decidir ".
 
Per la seva banda, la directora d'Ocupabilitat d'Human Age Institute, María García, ha assegurat que "vivim en un entorn canviant en el qual les empreses sol·liciten talent compromès, amb capacitat per a l'aprenentatge constant, domini d'idiomes i capacitat de treball en equip". "Aquestes sessions", ha afegit, "suposen una magnífica oportunitat per als joves, ja que podem acostar les tendències del futur de l'ocupació i les necessitats de les organitzacions d'avui".
 
El president de Valls Genera i regidor d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Valls, Joan Carles Solé, ha afegit que la zona en què s'han celebrat aquestes jornades "és una zona amb futur". "No necessiteu sortir fora, només heu de formar-vos i conèixer les competències que avui demanen les empreses perquè se us obrin les portes del mercat laboral".

Dues jornades per a l'impuls de l’ocupabilitat
 
El fundador i CEO de Pangea, Pablo González, una organització que busca connectar, despertar i desafiar talent global, ha estat l'encarregat d'obrir aquestes dues sessions amb una xerrada sobre la consecució dels somnis personals i professionals. González ha assegurat que "la clau de l'èxit està en la capacitat de reinventar-se i seguir aprenent". "Ja no és important -ha assegurat- saber molt, sinó aixecar-se cada dia, saber el que ha canviat i tenir l'actitud de seguir aprenent. Teniu un futur per davant tan increïble com vosaltres vulgueu ".
 
La primera sessió, PowerYou Xperience Junior, ha estat dirigida a alumnes d'ESO i batxillerat, que en els propers anys hauran de prendre importants decisions per al seu futur professional. Per això l'objectiu d'aquesta jornada era que els participants desenvolupessin l'autoconeixement i adquirissin una sèrie d'eines que facilitessin les seves decisions futures.
 
Els alumnes, dividits en equips de treball, han participat en tres tallers impartits per professionals de recursos humans. El primer, Un món hiperconnectat, persegueix identificar, a través de la gamificació, les habilitats TIC que els joves posseeixen; habilitats que resultaran d'enorme utilitat en l'entorn complex i canviant en què haurà de desenvolupar la seva carrera professional. Amb Troba la passió, els participants han dissenyat el seu perfil professional futur utilitzant un test interactiu. Finalment, amb Despertar les competències STEM, els assistents han identificat les competències STEM i han detectat aquelles àrees fonamentals per al desenvolupament de la seva carrera mitjançant l'ús de construccions LEGO.
 
La segona sessió, PowerYou Xperience, ha estat dirigida a alumnes de Formació Professional. L'objectiu d'aquesta jornada era que els joves poguessin gaudir d'una experiència d'ocupabilitat completa i que coneguessin els reptes que planteja el futur de l'ocupació així com les competències i habilitats més demandades per les organitzacions en un entorn complex i en constant canvi.
 
Els joves inscrits en aquesta sessió han participat en un espai de debat entre estudiants i representants d'empreses líders en el territori, com Veralia, Essity i Europastry Sarral. Aquestes organitzacions consideren fonamental la formació tècnica però han destacat la rellevància de les competències transversals: el compromís, la passió, el treball en equip, la capacitat d'aprenentatge i d'adaptació són fonamentals, han assegurat, per assolir els objectius professionals.
 
Després d'aquest debat, els estudiants han participat en tallers pràctics per optimitzar el seu currículum en l'era digital i per preparar un elevator pitch eficaç, és a dir, com definir una proposta de valor com a professional en un breu espai de temps. Per finalitzar la jornada, els estudiants han rebut assessorament personalitzat per a la construcció de la seva marca personal i han treballat els seus perfils amb experts en selecció que han donat resposta a les seves consultes.
 
 
9 de març de 2018Cercador

Cercador

Destaquem