Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Els Mobile Learning Awards 2018 premien vuit projectes sobre realitat virtual, videojocs, robòtica i programació


  • El secretari general d’Ensenyament, Lluís Baulenas, ha lliurat aquest migdia els premis entre les 90 propostes que hi han participat enguany
 
  • Els MLA reconeixen els projectes més innovadors duts a terme a les aules dels centres catalans a través de l’ús de la tecnologia mòbil

Els Mobile Learning Awards (MLA) 2018 han premiat un total de vuit projectes, duts a terme en centres educatius catalans a través de l’ús de la tecnologia mòbil, sobre temàtiques relacionades amb la realitat virtual, la robòtica i la programació.  En la sisena edició dels MLA hi han participat 90 projectes d’arreu de Catalunya, concretament 61 docents, 23 centres educatius i 6 AMPAs han presentat les seves experiències educatives d’innovació amb tecnologies digitals.
 
Aquest migdia el secretari general del Departament d’Ensenyament, Lluís Baulenas, ha dut a terme el lliurament de premis dins el seminari Changing Education Together del Mobile World Congress, on han participat 500 professors i directors de centres educatius. Ho ha fet acompanyat del CEO GSMA, Ltd., John Hoffman, del director general de la Fundació Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, i del director general de Ro-Bótica, Francesc Farrés.
 
Durant l’acte, el secretari d’Ensenyament ha destacat que la majoria de les iniciatives premiades estan vinculades amb el Pla STEMcat del Govern de la Generalitat per tal de “potenciar les vocacions científiques i tecnològiques, així com amb el contingut principal de la jornada: la transformació digital dels centres educatius, tenint present la dimensió inclusiva que necessàriament l’ha d’acompanyar”.

Lluís Baulenas ha posat de manifest la importància de les tecnologies digitals com a eines per a noves oportunitats educatives, i que suposa la implicació de tots els agents educatius, també dels directors. Així, els ha recordat que “heu de liderar la transformació digital del vostre centre. Amb les idees i exemples de bones pràctiques que heu compartit a la jornada, iniciem un nou projecte conjunt amb la Fundació Mobile World Capital: aportar instruments i acompanyar a les direccions dels centres a fer camí plegats per assolir una transformació digital exitosa del nostre sistema educatiu”.
 
Finalment, ha ressaltat la qualitat dels treballs premiats, que “són una mostra de la capacitat d’innovació, creativitat i entusiasme que s’està produint als centres de Catalunya, del treball en projectes interdisciplinaris i del domini de les competències digitals dels nostres professors i alumnes, construint cada dia una escola millor i adaptada als reptes del segle XXI”.
 
Projectes premiats
 
Així doncs,  en la modalitat d’Experiències i propostes d’aula amb tecnologies digitals, el 1er premi ha estat per Núria Ferré de l’Institut Comte de Rius de Tarragona, amb un projecte sobre instal·lacions elèctriques. El 2on premi l’han guanyat els docents Domènec Rusca i David Llamas, de l’Escola Carrilet i de l’Institut Frederic Marti i Carreras de Palafrugell respectivament, amb una experiència sobre “STEAM, Design Thinking, Videojocs i Impressió 3D a l’aula? Yes, We Can!”. I, el 3er, ha estat per Mercè Vilà i Roser Espelt, de l’Escola La Vila de Palamós, amb la proposta “Gamifiquem l'aula a Primària! L'Antiga Grècia: El viatge a Emporion”.
 
Cal destacar que el docent Jaume Feliu de l’Institut Salas i Xandri de Sant Quirze del Vallès ha rebut una menció especial com a l'experiència més inclusiva, amb el projecte d'àmbit cientificotecnològic “Natusfera Biodiversity Congress”. En aquesta proposta, adreçada als alumnes de 1r d'ESO del centre, es presenta i fa ús de Natusfera, una plataforma virtual per registrar i compartir dades naturalistes.
 
En la modalitat d’Escoles innovadores en l’aplicació de les tecnologies digitals (categoria centres educatius), n’han resultat premiats tres projectes més: "AV ROBOTS: Robòtica i Pensament Computacional a l’Escola" de l’Escola Mossèn Albert Vives de La Seu d'Urgell, "B7 mTech High. Transformem l’Institut amb les nostres pròpies apps" de l’Institut Badalona VII de Badalona i "Ampliem les nostres eines" de l’Escola Puig de les Cadiretes de Llagostera. En la categoria AMPA, la guanyadora ha estat la de l’Escola Drassanes de Barcelona amb el projecte: "Cap al DrassanesLab: Tecnologia i coneixement contra l'escletxa digital".
 
Els MLA estan integrats dins el programa mSchools, una iniciativa que desenvolupa la creació i l’aprenentatge amb les tecnologies mòbils, i que fomenta l’esperit emprenedor i el treball en equip entre els joves estudiants. mSchools està impulsat per la Fundació Mobile World Capital Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya (a través dels Departaments d’Ensenyament i de Presidència), l’Ajuntament de Barcelona i la GSMA.
 

PREMIATS MOBILE LEARNING AWARDS 2018
 
 
Modalitat: Experiències i propostes d’aula amb tecnologies digitals
 
1er premi:  Núria Ferré de l’Institut Comte de Rius de Tarragona
Projecte: “Instal·lacions elèctriques: dels plànols en 2D a la realitat virtual”
 
2on premi: Domènec Rusca i  David Llamas de l’Escola Carrilet i de l’Institut Frederic Marti i Carreras de Palafrugell
Projecte: “STEAM, Design Thinking, Videojocs i Impressió 3D a l’aula? Yes, We Can!”
 
3er premi: Mercè Vilà i Roser Espelt de l’Escola La Vila de Palamós
Projecte: “Gamifiquem l'aula a Primària!! L'Antiga Grècia: El viatge a Emporion”
 
Menció a l'experiència més inclusiva: Jaume Feliu de l’Institut Salas i Xandri  de Sant Quirze del Vallès
Projecte: “Natusfera Biodiversity Congress”
 
 
Modalitat: Escoles innovadores en l’aplicació de les tecnologies digitals
 
- Categoria: Centres educatius
Escola Mossèn Albert Vives de La Seu d'Urgell
Projecte: "AV ROBOTS: Robòtica i Pensament Computacional a l’Escola"
Projecte sobre robòtica i pensament computacional, que es treballa de forma seqüencial dins les etapes d'Educació Infantil i Primària (des de P3 fins a 6è).
https://docs.google.com/presentation/d/1cNgP1Ghwmw-32ZSNzZouDo-duf9RHKLT0XNXINEFqWk/edit?usp=sharing
 
Institut Badalona VII de Badalona
Projecte: "B7 mTech High. Transformem l’Institut amb les nostres pròpies apps"
Mostren 7 apps com a evidències del model didàctic del centre. L'alumnat assumeix com a propi el repte de la transformació digital i treballa situacions properes com a reptes a resoldre. 
 
Escola Puig de les Cadiretes de Llagostera
Projecte: "Ampliem les nostres eines"
Han presentat el pla d'aprenentatge al llarg de les etapes educatives d'infantil i primària. Els continguts que incorporen estan relacionats amb programació i robòtica.
- Categoria AMPA
AMPA Escola Drassanes de Barcelona
Projecte: "Cap al DrassanesLab: Tecnologia i coneixement contra l'escletxa digital"
Connecten l'escola amb entitats de l'entorn, com la Universitat Pompeu Fabra, Colectics o Principia kids per a la realització d'activitats tecnològiques amb finalitat inclusiva. Aquest projecte promou les STEM de forma integrada.
 
 
1 de març de 2018
 Cercador

Cercador

Destaquem