Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Protecció Civil de la Generalitat activa l'alerta per fort onatge amb possibles inundacions locals a la meitat nord del litoral

  • El fort onatge afecta ja a la meitat nord del litoral i s’intensificarà les properes hores. Aquest matí s’han registrat onades superiors als 8 metres a Begur i petites inundacions a passejos marítims de municipis costaners de l’Empordà

 

  • Protecció Civil de la Generalitat recorda la importància de respectar els tancaments de seguretat a espigons i esculleres per evitar ser arrossegats per les onades
 
 
Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT per fort onatge davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que ja s’estan produint.
 
L’episodi de fort onatge ja s’ha iniciat aquest matí al litoral nord a l’Empordà, i el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que es mantingui intens aquesta tarda. Al litoral de Girona les onades podran superar els 8 metres avui i arribar als 6 metres al litoral central al Maresme, Barcelonès i Baix Llobregat. Es preveu que l'episodi s'allargui fins divendres tot i que a partir del vespre serà menys intens.
 
D’acord a la predicció, hi haurà mar de fons de component est i per tant l’onatge podrà afectar als passejos marítims i resta de zones properes a la costa. Protecció Civil ha informat als municipis afectats per la predicció i els ha demanat el tancament dels passejos marítims i altres zones que puguin quedar inundades o afectades per l’onatge. A hores d'ara consten inundacions i afectacions lleus al passeig marítim i primera línia de mar a Portbou, Port de la Selva, Cadaqués, l'Escala i Tossa de Mar. Aquest matí s'han registrat onades de fins a 8,25 metres a Begur.
 
També a conseqüència del fort onatge, s’han produït incidències a la línia de Rodalies R1 en què els trens circulen amb 15 minuts de retard entre Vilassar i Mataró.
 
A més, l’Ajuntament de Barcelona ha activat en Alerta el protocol per mal estat de la mar.
 
Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions al front marítim a causa del fort onatge. Cal tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Pel que fa al temporal marítim recordeu que les onades poden afectar el litoral amb violència. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents. Encara que hi hagi diverses onades d’una mateixa alçada, una pot ser més gran que les altres i arrossegar-vos mar endins. Eviteu anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i no us poseu en perill ni a vosaltres ni a qui us estigui acompanyant.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat als ajuntaments costaners el tancament dels accessos a espigons, esculleres, i altres punts perillosos on un cop de mar pot arrossegar algú. Si un municipi ha tancat els accessos a espigons o altres zones, respecteu aquesta restricció i no us poseu en perill.
 
Trobareu tots els consells als webs interior.gencat.cat/inundacions i podeu fer seguiment de les incidències al compte de Twitter @emergenciescat i a la pàgina de Facebook.com/emergenciescat.
 
 


Cercador

Cercador

Destaquem