Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Presència activa de la Generalitat de Catalunya a les noves edicions del MWC, el 4YFN i el YoMo, que arrenquen dilluns vinent

  • A més de facilitar diversos espais per donar visibilitat al teixit empresarial català del sector, la Generalitat presentarà activitats i projectes propis i participarà en els principals fòrums al llarg dels quatre dies de congrés a la Fira de Barcelona Gran Via
 
  • També tindrà presència i activitat destacada als altres dos escenaris del Mobile World Congress 2018: el 4YFN, que se celebra a Fira de Barcelona Montjuïc del 26 al 28 de febrer, i el YoMo, que es farà del 27 de febrer al 2 de març a La Farga de l’Hospitalet

Dilluns vinent comença la tretzena edició del Mobile World Congress (MWC), l’esdeveniment més important del món sobre telefonia mòbil que s’allargarà fins al proper dijous 1 de març al recinte de Fira de Barcelona-Gran Via. Un any més, la Generalitat de Catalunya hi serà present no només facilitant diversos espais per donar visibilitat al teixit empresarial català del sector i ajudar-lo a presentar les seves novetats tecnològiques, conèixer i contactar amb nous socis i clients i obrir nous mercats, sinó també presentant activitats i projectes propis i participant en els principals fòrums del congrés.
 
El dilluns 26, primer dia del congrés, a les 16h, el secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement, Pau Villòria, acompanyat pel secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, la directora general d’Indústria, Àngels Chacón, i el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, participarà en la inauguració del 4 Years From Now (4YFN), que se celebra paral·lelament al recinte de Fira de Barcelona de Montjuïc fins al 28 de febrer.
 
De la seva banda, el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital,Jordi Puigneró, participarà dimarts 27, a les 16h. a l’Estand Catalonia de la Generalitat, en la presentació d’una nova tècnica de visió artificial per comptar aglomeracions que ha desenvolupat el Centre de Visió per Computador de la UAB (CVC) en col·laboració amb la Universitat de Florència.
 
L’endemà, dimecres 28, el secretari Puigneró parlarà de la ferma aposta del Govern català pel sector dels smart drons en l’acte ‘Present i futur dels smart drones a Catalunya’, que tindrà lloc a les 17h. a l’estand de la Mobile World Capital.
 
El dijous, 1 de març, últim dia del congrés, el secretari general del Departament d’Ensenyament, Lluís Baulenas, participarà a les 13h en el lliurament dels premis Mobile Learning Awards, que han comptat en l’edició d’enguany amb la participació de docents, centres educatius i AMPAs que han presentat les seves experiències educatives d’innovació amb tecnologies digitals. El lliurament d’aquests premis s’emmarca dins el seminari ‘Changing Education Together’ del MWC, que inaugurarà a les 9.30h el secretari Jordi Puigneró i clourà a les 13.30h el secretari Baulenas.
 
A les 10h del mateix dijous, el secretari Puigneró inaugurarà el Drone International Expo Summit, que es desenvoluparà al Hall 8, i a les 11h. participarà en la presentació de l’Observatori TIC, que aglutina la informació i indicadors més rellevants de les TIC catalanes, que tindrà lloc a l’estand de la Mobile Wolrd Capital.

Més de 100 empreses catalanes al MWC
Enguany, 102 empreses catalanes participaran amb estand al Mobile World Congress. Es tracta del segon any consecutiu que se superen les 100 empreses catalanes amb presència en aquest esdeveniment, consolidant una tendència creixent des que se celebra a Catalunya. D’aquestes, 73 empreses hi tindran presència a través dels diversos espais que ha habilitat un any més el Govern català, que sumen més de 1.000m2. En concret, la Generalitat –a través del Departament de la Presidència (Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital) i del Departament d’Empresa i Coneixement (ACCIÓ)- disposarà de tres espais al MWC, que reuniran la xifra més elevada d’empreses catalanes a les quals se’ls facilita la presència al congrés des de la seva primera edició. Pots consultar el nom i descripció de tots els participants en aquest enllaç.
 
En el marc del Mobile World Congress i el 4 Years From Now (4YFN), ACCIÓ rebrà 33 delegacions empresarials de tot el món amb l’objectiu de donar a conèixer les empreses catalanes presents en aquests esdeveniments i presentar les oportunitats de negoci que presenta Catalunya en l’àmbit de les TIC. Es tracta de delegacions formades per governs, institucions, organitzacions públiques i empreses d’una vintena de països com Corea del Sud, Dinamarca, Estats Units, Japó, Brasil, la Xina o Suècia, entre d’altres.
A més, durant els tres primers dies del MWC, ACCIÓ torna a organitzar com a membre de la xarxa Europe Entrepise Network (EEN) de la Comissió Europea el Brokerage Event. És un espai ubicat a l’Estand Catalonia que acull reunions bilaterals de 20 minuts per fomentar que les empreses accedeixin a contactes internacionals, trobin possibles socis per desenvolupar projectes innovadors i arribin a acords de cooperació internacional.
 
Les start-ups, al 4YFN
Paral·lelament al MWC, el Govern també impulsa la presència catalana al 4YFN, l’esdeveniment adreçat a start-ups, incubadores i inversors que enguany arriba a la seva cinquena edició consolidat com un esdeveniment de referència d’aquest sector a nivell internacional. En concret, la Generalitat serà present al congrés amb un estand d’ACCIÓ de 220m2 -que acollirà 20 startups catalanes- i dos espais de l’Institut Català de les Empreses Culturals sota la seva marca d'internacionalització, Catalan Arts, que estarà a disposició de 12 startups i dues incubadores de l’àmbit de la cultura digital.
 
I els més joves, al YoMo
Igualment, la Generalitat de Calalunya, a través de Departament d’Ensenyament, presentarà en la segona edició del YoMo diferents experiències per acostar les tecnologies i la innovació als alumnes catalans. Així doncs, un total de tres centres educatius de formació professional exposaran projectes innovadors, més de 600 docents participaran en un seguit de tallers per potenciar experiències innovadores a l’aula i també hi haurà activitats per a joves ofertes pels programes bitbot.cat i Internet Segura de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital.


Cercador

Cercador

Destaquem