Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Generalitat de Catalunya s'adhereix al Dia Internacional contra la Homofòbia en el Futbol

La Generalitat de Catalunya, mitjançant la Direcció General d’Igualtat i la Secretaria General de l’Esport, i amb el suport de la  Federació Catalana de Futbol, se suma a la celebració del Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol, que es commemora el 19 de febrer. Aquesta jornada té l’objectiu de garantir els drets de totes les persones a gaudir d’una pràctica esportiva lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Per aquest motiu, la Generalitat de Catalunya uneix esforços per difondre la campanya “Aturem la discriminació LGBTI en el futbol i arreu”, i anima el sector esportiu, i concretament el món del futbol, a fer-ne la màxima difusió i denunciar qualsevol tipus d’agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació envers aquest col·lectiu dins i fora del terreny de joc.
 
El Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol es commemora el 19 de febrer, dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista en actiu que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d’origen nigerià, Justin va cursar la majoria de la seva carrera esportiva en el futbol anglès i va arribar a jugar en més de cinc equips.
 
En record a la memòria d’aquest jugador i amb l’objectiu de destacar la seva lluita i coratge, va néixer la iniciativa per impulsar la data del 19 de febrer com a Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol.Cercador

Cercador

Destaquem