Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Simulacre d'incendi en un dels locals de Ponent al port d'Arenys de Mar

  • Ports i Protecció Civil de la Generalitat han organitzat l’exercici d’incendi d’un dels locals a la zona de ponent del port d’Arenys de Mar, amb tres ferits
  • El simulacre ha servit per valorar els accessos i la afectació a la instal·lació, així com l'actuació dels equips d'evacuació i de primers auxilis del port

 

El port d’Arenys de Mar (Maresme) ha estat l’escenari avui d’un simulacre parcial d’activació del seu Pla d’autoprotecció (PAU) en el que ha tingut lloc un incendi en un edifici a la zona dels nous locals de ponent. L’exercici ha estat organitzat per Ports de la Generalitat i Protecció Civil de la Generalitat. Durant el simulacre s’ha posat en pràctica el sistema d’avisos del Pla d’autoprotecció del port i les accions del seu personal. Així mateix, s’ha verificat la coordinació entre els mitjans propis del port i els efectius d’emergència externs.
 
L’exercici ha consistit en un incendi en un dels locals de la zona de ponent del port d’Arenys de Mar, en concret el local Btakora En el supòsit d’incendi hi ha hagut 3 ferits i usuaris que han estat desallotjats. Un dels ferits ha patit cremades i els altres dos han sofert atacs d’ansietat. Els responsables del Btakora han estat el que ha fet la trucada al telèfon d’emergències 112 i s’ha iniciat el protocol de trucades establert al Pla d’autoprotecció (PAU) al Centre de Coordinació Operativa de la Generalitat (CECAT) de Protecció Civil i els cossos d’emergència.
 
Tasques d’extinció i atenció als ferits
 
Els Bombers de la Generalitat, han desplaçat un camió del parc d’Arenys de Mar que ha treballat en les tasques d’extinció de la instal·lació que a l’arribada dels efectius ja havia estat desallotjada.
 
Els Mossos d’Esquadra han participat a l’exercici amb diverses dotacions del cos de la comissaria d'Arenys de Mar amb la finalitat de donar suport al cos de Bombers i col·laborar en l'operatiu en les funcions que li han estat encomanades. També ha participat la Policia Local d'Arenys de Mar , així com el guardamolls i l’ajudant del guardamolls del port d’Arenys de Mar.
 
Per atendre l’emergència, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat a la zona afectada una unitat de Suport Vital Bàsic amb dos tècnics d’emergències sanitàries TES per verificar la correcta activació, el punt trobada amb el personal del Port i la coordinació amb els diferents efectius d’emergència. Han atès a tres afectats, un per haver sofert cremades i els altres dos per patir atacs d’ansietat.
 
Al simulacre ha estat com a observadors representants de Protecció Civil,  Bombers, Mossos d’Esquadra, Policia Local, Ajuntament d’Arenys de Mar i Ports de la Generalitat. Així mateix, el personal de guàrdia del CECAT hi ha participat realitzant les tasques de gestió de l’emergència.
 
 
15 de febrer de 2018
 
 
 
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem