Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Protecció Civil desactiva l'alerta pel temporal de nevades per la millora de les incidències i de la previsió meteorològica

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquesta tarda l’ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya NEUCAT per precipitacions en forma de nevades, per la millora en les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i la resolució de la major part de les incidències, tant de mobilitat, com de subministrament elèctric. El pla queda en Prealerta per la previsió de nevades en cotes altes a les Terres de l’Ebre i fins al tancament de les últimes incidències.
 
D’aquesta manera, i segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es restringiran les nevades a les cotes altes de les Terres de l’Ebre en les properes hores. D’altra banda s’ha restablert el subministrament elèctric a gairebé tot el territori i no hi ha incidències destacables a les carreteres derivades del temporal de neu. Tanmateix, actualment no consta que cap persona es trobi en situació d’emergència com a conseqüència de les nevades.
 
Tot i la millora de les incidències es continua treballant de forma coordinada amb els gestors de carreteres i les companyies elèctriques per l’obertura de vies i la resolució de les últimes incidències de subministrament elèctric a nuclis de muntanya. En concret, 9 nuclis amb 633 abonats. En aquest dispositiu també han col·laborat Agents rurals amb agents del territori i un helicòpter per desplaçar personal tècnic d’una de les companyies elèctriques.
 
El Servei Català de Trànsit informa que actualment ha millorat la situació viària a tot el territori. A causa de la neu, ara hi ha 4 carreteres tallades, 10 amb ús obligatori de cadenes i 1 amb restriccions als vehicles pesants.
 
Finalment, Protecció Civil de la Generalitat recomana mantenir-se atent a la previsió meteorològica dels propers dies davant la possibilitat de noves nevades cotes mitjanes.


Cercador

Cercador

Destaquem