Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Ensenyament potencia amb el projecte europeu REFRAME joves amb alta qualificació en llocs de treball dels sectors mecatrònic i d'automatització

Bolonya ha acollit la presentació del projecte europeu REFRAME, en el qual participa el Departament d’Ensenyament en el marc del programa Erasmus+K3. REFRAME – Reginal Network for work based learning- vol contribuir a donar resposta a les mesures aprovades a les Conclusions de Riga i incloses en l’Aliança Europea per a l’aprenentatge, que preveu el dret a una educació inclusiva i de qualitat, i a una formació i un aprenentatge permanents.
 
El projecte s’adreça a joves amb alta qualificació en els sectors mecatrònic i d'automatització i té per objectiu potenciar les competències tècniques en el lloc de treball,  combinar la formació a l’aula amb l’aprenentatge en el lloc de treball, i reconèixer l'empresa com a espai per desenvolupar projectes educatius.
 
REFRAME té com a base tres components: la bona governança de l'aprenentatge basada en el treball com a base per a un sistema exitós;  els mecanismes per garantir la transició de l’escola al treball; i les aliances entre escoles d'FP, institucions i empreses.
 
El Projecte es  desenvoluparà al llarg de 24 mesos. Entre les accions previstes hi ha:  el Laboratori Europeu Regional de WBL (aprenentatge basat en el treball), el desenvolupament d'un marc comú europeu de competències per als sectors mecatrònic i d’automatització, activitats formatives concretes per a professors, formadors, tutors, mentors i, per als joves en un context de treball real, així com l’elaboració de les pautes de política, compartint les lliçons apreses durant tot el projecte dins de l'associació i amb els grups d'interès.
 
Els socis i països que participen al projecte són:
 
-       CONFINDUSTRIA  EMILIA-ROMAGNA (Itàlia)
-       CIS SCUOLA PER LA GESTIONE DI IMPRESA (Itàlia)
-       FREREF - FONDATION DES RÉGIONS EUROPÉENNES POUR LA RECHERCHE, L'ÉDUCATION ET LA FORMATION (França)
-       DEPARTAMENT D'ENSENYAMENT- GENERALITAT DE CATALUNYA
-       ISTITUTO TECNICO NOBILI (Itàlia)
-       STICHTING OPENBAAR ONDERWIJS JAN VAN BRABANT -JAN VAN BRABANT COLLEGE (Països Baixos)
-       UNINDUSTRIA REGGIO EMILIA (Itàlia)
-       REGIONE EMILIA ROMAGNA (Itàlia)
-       USR CISL EMILIA ROMAGNA (Itàlia)
-       LANDI RENZO SPA (Itàlia)
 
En la jornada que ha tingut lloc a Bolonya s’han presentat també treballs per tal de reforçar les competències clau en l’FP a nivell europeu en els sectors mecatrònic i d’automatització i en contextos que compleixin els estàndards europeus de reconeixement de les competències clau en l'FP. El Projecte té un pressupost total de 341.788€, dels quals 49.031€ corresponen a les activitats específiques el Departament d’Ensenyament.
 
 
2 de febrer de 2017
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem