Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Més de 400 alumnes participen a les jornades de Batxibac a Girona i Lleida


  • Les jornades, que han tingut lloc aquest matí a la Universitat de Girona i dimecres a la Universitat de Lleida, han comptat amb la participació de 22 centres de les comarques gironines i lleidatanes i 2 centres de Navarra

Més de 400 alumnes de centres educatius de les comarques gironines i lleidatanes han participat, avui a la Universitat de Girona i el passat dimecres a la Universitat de Lleida, a la Jornada de Batxibac. Els alumnes provenen de 22 centres educatius catalans i 2 de Navarra.  
 
L’objectiu és que els joves que cursen el Batxibac intercanviïn experiències i que nous estudiants s'animin a triar aquesta modalitat de batxillerat que els permetrà, un cop superades les matèries, obtenir simultàniament la doble titulació (espanyola i francesa) i l'acreditació d'un B2 de francès. Amb la intenció d'unir l’expertesa de les universitats amb el batxillerat, dins de l’àmbit de la cultura i la història de França, la Jornada s'organitza al voltant d'unes conferències i d'uns tallers que dinamitzen els centres que hi participen i que ajuden a conèixer els temes sobre la francofonia que es contemplen en aquest currículum.

La jornada realitzada a la Facultat de Lletres de Girona ha anat al voltant de les obres dels escriptors Guy de Maupassant, Michel Tournier, Tahar Ben Jelloun i Blaise Cendrars. ha comptat amb un taller amb activitats orals relacionades amb la temàtica de la colonització i un altre sobre el punt de vista teatral i de la interpretació.
 
A Lleida van tenir lloc dues conferències inaugurals, taules rodones i tallers simultanis al voltant de temàtiques com la francofonia al Camerun, les músiques dels fets de Maig del 68, els contes de fades, o la resistència francesa durant l’ocupació alemanya.
 
 
 
26 de gener de 2018
 


Cercador

Cercador

Destaquem