Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Una escaladora rescatada en estat crític a Subirats (Alt Penedès)

 
Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest migdia en un accident de muntanya a Subirats (Alt Penedès) amb 4 vehicles i un helicòpter de rescat.
 
L’avís l’ha donat, poc abans de les dues del migdia, un company de l’escaladora que estava amb ella a la zona d’escalada del Castell de Subirats. La dona, de 39 anys, s’ha precipitat mentre feia escalada esportiva. Ha patit un traumatisme al cap i una fractura al braç com a conseqüència de la caiguda.
 
El Grup d’Actuacions Especials (GRAE) ha extret la dona inconscient de la paret d’escalada i l’han baixat fins al peu de paret. Allà mateix, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i el Grup d’Emergències Mèdiques dels Bombers (GEM) han atès l’accidentada. Li han estat realitzant maniobres de reanimació cardiopulmonar i han aconseguit recuperar-la de l’aturada cardiorespiratòria.
 
L’helicòpter de rescat dels Bombers ha extret la ferida de la zona de difícil accés on es trobava i l’helicòpter medicalitzat del SEM l’ha traslladat en estat crític a l’Hospital Universitari de Bellvitge. També s’han activat per aquest servei una ambulància convencional del SEM i diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra.  
 
 
Cerdanyola del Vallès, 28 de gener de 2018
16:00 hores


Cercador

Cercador

Destaquem