Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Més de 50 persones participen en la Jornada Josep Palau i Fabre amb motiu dels 100 anys del naixement del poeta

 
  • La conferència central de l’acte l’ha dut a terme l’escriptor Julià Guillamon
 
  • L’obertura ha estat a càrrec de la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental i de la subdirectora general de Llengua i Plurilingüisme
 

Més de 50 persones han participat avui a la Jornada pedagògica Josep Palau i Fabre, que s’ha dut a terme a Caldes d’Estrac amb motiu dels 100 anys del naixement del poeta i crític d’art. La trobada, adreçada a tot el professorat – especialment al de llengua catalana i literatura, i d’arts plàstiques-, l’han inaugurat la  directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental, Carmina Pinya, i la subdirectora general de Llengua i Plurilingüisme, Mònica Pereña.
 
La Jornada, organitzada pel Departament d’Ensenyament, ha començat  amb la conferència marc de l'escriptor Julià Guillamon, sota el títol “Josep palau i Fabre, el poeta revoltat”. A continuació s’han dut a terme comunicacions de professorat i alumnes, que han presentat diverses experiències i materials didàctics. Després d’un recital poètic titulat  “La llavor de l’amor”, que han realitzat Montse Guallar i Max Sunyer, el comissari de l’Any Palau, Manel Guerrero, ha clos la jornada.
 
 
Josep Palau i Fabre
 
Palau i Fabre (Barcelona, 1917 – 2008), autor teatral i de narrativa, fundador de les mítiques revistes Poesia i Ariel i activista cultural, és conegut sobretot com a poeta i com a autor d’un immens treball interpretatiu de l’obra de Picasso, a qui consagrà no pocs estudis, pels quals és internacionalment reconegut. Els Poemes de l’Alquimista, que apleguen el gros de l’aventura poètica de Palau, situen el seu autor en un lloc preeminent de la poesia de catalana de la segona meitat del segle xx.
 
 
 
25 de gener de 2018
 Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem