Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Més de 900 alumnes de 20 centres lleidatans participaran en el programa Esport Blanc Escolar 2017-2018

El representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, ha presentat avui a la Sala de Plens del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, al Pont de Suert, els detalls del programa Esport Blanc Escolar (EBE) 2017-2018 a les comarques de Lleida, la 5a edició del qual ha començat ja en algunes estacions d’hivern i beneficiarà més de 900 alumnes de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran.
Fotografia de la presentació

La Secretaria General de l’Esport i el Departament d’Ensenyament, com a impulsors del programa, amb la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, els Consells Esportius de l’Alt Pirineu i Aran, les estacions d’esquí (Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya i Mancomunitat d’Esquí Nòrdic), els Consells Comarcals, la Diputació de Lleida i el Conselh Generau d’Aran com a col·laboradors, han fet avui la presentació d’un programa que enguany, com ha dit Joan Segura, ja “arriba a totes les escoles públiques del Pirineu amb la previsió que en el proper curs s’hi puguin incorporar les escoles concertades del Pirineu i Aran”.
 
Emmarcat en el Pla Estratègic d’Esports d’Hivern de Catalunya, el programa Esport Blanc Escolar té l’objectiu impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d’hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil de 3r i 4t de primària, fent una atenció especial a les comarques pirinenques. L’altra finalitat és educar mitjançant l’esport a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les nostres muntanyes amb la complicitat del professorat dels centres d’ensenyament i dels tècnics d’esport.
 
Pel que fa a Lleida, aquest curs hi participaran 6 comarques, amb 20 centres escolars (7 ZER’s -Zones Educatives Rurals- i 13 escoles) i 909 alumnes de 3r i 4t de primària. L’activitat consta de 8 sessions, que es duran a terme durant el segon trimestre del curs escolar, està integrada al programa d’educació física i es realitza en horari lectiu. Les 8 sessions es divideixen en 3 d’esquí nòrdic, 3 d’esquí alpí i 2 de surf de neu. Com a novetat, enguany hi haurà una jornada final, que serà trobada lúdico-competitiva per a tot l’alumnat de 4t de primària que finalitza la seva participació al programa.
 
Durant la presentació Joan Segura, ha estat acompanyat per Josep Lluís Farrero, president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça; Mariona Rexach, inspectora d’Ensenyament encarregada del Programa EBE; Oscar Cruz, president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern; Joan Ubach, president de l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de Lleida, i Gerard Sabarich, diputat a la Diputació de Lleida.
 
Mariona Reixach ha explicat que, com a novetat, s’incorpora un diari individual de sessions on l’alumne podrà explicar el seu aprenentatge i quines han estat les sensacions, cosa que es convertirà en una eina d’avaluació i anàlisi per a docents i tècnics.
 
Per la seva banda, Oscar Cruz ha destacat la importància que institucions d’àmbit molt divers treballin per un únic objectiu en una iniciativa que ajudarà a disposar d’un planter important d’esquiadors que en un futur puguin competir i ser un referent en el camp esportiu tenint present la candidatura del Pirineu per ser seu dels Jocs d’Hivern Olímpics.
 
En el conjunt del Pirineu català, el programa beneficiarà un total de 2.075 alumnes (1.098 de tercer de primària, i 977, de quart) de 50 centres educatius -13 ZER’s i 37 escoles- de l’Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès i Val d'Aran.Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem