Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Índex de confiança empresarial harmonitzat de Catalunya. 1r trimestre del 2018

L'índex de confiança empresarial de Catalunya disminueix un 2,3% al primer trimestre respecte del trimestre anterior

Al primer trimestre del 2018, l’índex de confiança empresarial harmonitzat (ICEH) de Catalunya disminueix un 2,3% respecte del trimestre anterior i en el conjunt d’Espanya també decreix, un 0,4%. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el sector de la indústria és l’únic que millora la confiança empresarial en relació amb el trimestre anterior (1,2%). La resta de sectors empitjoren, encapçalats per l’hostaleria i transport (‑6,3%), el comerç (-4,4%), la construcció (-3,9%) i la resta de serveis (-1,8%).
 
Per grandària de l’establiment, els únics que milloren la confiança són els establiments de 200 a 999 assalariats (2,3%), mentre que a la resta d’establiments s’observa una davallada de la confiança empresarial.
 
Per demarcacions camerals, totes les cambres empitjoren la confiança empresarial. Les cambres de Girona registren una disminució de l’índex del 2,2%, la Cambra de Barcelona empitjora un 1,9% i la resta de cambres de Barcelona un -4,1%. Les cambres de Lleida i de Tarragona registren retrocessos de la confiança empresarial  inferiors a l’1%.
 
En relació amb el mateix trimestre de l’any anterior, l’índex de confiança empresarial mostra un empitjorament de l’1,1%. Tots els sectors empitjoren la confiança empresarial excepte la indústria, que es manté estable respecte al primer trimestre del 2017.


pdf pdf Nota de premsa

Cercador

Cercador

Destaquem