Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'alerta del pla TRANSCAT per l'incendi d'un camió a Les un cop retirat la cisterna de l'exterior

 
Protecció Civil de la Generalitat desactiva l’alerta del Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya TRANSCAT activada aquest matí per l’incendi d’un camió cisterna que transporta gas natural liquat GNL i que estava aturat a l’aparcament proper a la N-230 al terme municipal de Les a la Val d’Aran. L’alerta s’ha desactivat un cop retirat la cisterna de l’exterior.
 
Aquesta tarda, un cop comprovada la seva estabilitat, els efectius han mogut la cisterna cap a l’interior de l’empresa Neoelectra per buidar el gas liquat de l’interior. Ara es procedirà a buidar la cisterna per venteig de manera que surti el gas liquat per la vàlvula de forma controlada i sense risc. Tot el buidatge es fa sota la supervisió permanent d’un tècnic de l’empresa Neoelectra i d’un tècnic de l’empresa responsable del transport. Aquesta tasca s’està realitzant dins de l’empresa química i, de manera preventiva, els Mossos d’Esquadra han tancat el camí ral que voreja la part posterior de l’empresa.
 
Aquesta tarda s’ha reobert al trànsit la carretera N-230 a l’alçada de Les que ha estat tallada unes hores arran de l’incident.
 
El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat es mantindrà en contacte amb l’empresa mentre durin aquestes tasques de buidatge per fer-ne seguiment.
 
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem