Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern condemna l'agressió a una dona de Mataró víctima de violència masclista

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha condemnat en nom del Govern de la Generalitat de Catalunya, l’agressió i violació a una dona de Mataró, ocorreguda a finals de desembre a la població de Sant Andreu de Llavaneres.
 
Balada ha reiterat el compromís del Govern de la Generalitat de Catalunya en l’erradicació de totes les formes de la violència masclista a través de la millora dels mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones, i els seus fills i filles.
 
La presidenta de l’ICD s’ha posat en contacte amb representants dels municipis afectats pels fets i els serveis que atenen la víctima per interessar-se per la seva evolució i oferir tot el suport i serveis de la institució tant a ella com al seu entorn.
 
Balada ha rebutjat i lamentat les agressions i ha subratllat que “estem davant l’expressió extrema d’una realitat estructural massa àmplia que és la violència masclista. L’única via possible per erradicar-la és combatre les desigualtats de gènere i avançar cap a una societat igualitària que superi el sistema patriarcal androcèntric i sexista amb un respecte absolut cap a les dones, els nostres drets i llibertat”.

L’ICD posa a disposició de les dones que ho necessitin el servei especialitzat 900 900 120 que ofereix atenció permanent i confidencial a dones que travessen situacions de violència masclista. Les dones que ho necessitin també poden adreçar-se a algun dels 102 serveis de proximitat, ubicats en poblacions de més de 20 mil habitants, que compten amb el suport de l’ICD i formen la Xarxa Serveis municipals o comarcals d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD).


Cercador

Cercador

Destaquem