Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Els Reis portaran canvis meteorològics

  • La cavalcada de Reis serà meteorològicament tranquil·la en general, sense precipitacions ni vent fort
  • De cara al cap de setmana, però, es preveu l’arribada d’una pertorbació que donarà lloc a pluja extensa i localment abundant

 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la tarda de divendres es mantindrà amb estabilitat atmosfèrica arreu del país. Hi haurà alguns intervals de núvols, però no s’esperen precipitacions enlloc i el vent ja haurà afluixat gairebé del tot. La temperatura serà semblant a la de dies enrere.
 
Tot i això, durant el dia de Reis es preveu l’arribada d’una pertorbació procedent de l’Atlàntic que, unida a la formació d’una depressió a la zona Catalunya, donarà lloc a un canvi meteorològic en forma de precipitacions extenses i localment abundants. Entre dissabte a la tarda i diumenge es preveu que la pluja afecti Catalunya de manera general. Les quantitats més abundants es centrarien a la meitat est i a la resta de litoral i prelitoral, on es podrien recollir localment més de 50 mm en tot l’episodi. La cota de neu oscil·larà entre els 1600 i els 1200 metres. Dilluns tan sols quedarien algunes precipitacions residuals.
 
La temperatura tendirà a baixar lleugerament, tot i que no s’espera fred intens.
D’altra banda, dissabte el vent es reforçarà de component sud i est, i es mantindrà diumenge. Aquest fet donarà lloc a una notable alteració de l’onatge a la costa catalana.
 
Malgrat això, els models a mitjà termini encara mostren algunes discrepàncies sobre la situació meteorològica del cap de setmana, per tant caldrà seguir les següents actualitzacions de la predicció.
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat
 
3 de gener de 2018


Cercador

Cercador

Destaquem