Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi de Castelldefels

Durant tota la nit, els Bombers de la Generalitat, amb quatre dotacions, han continuat remullant la superfície afectada per l’incendi forestal que es va declarar, ahir al vespre, al Poal de Castelldefels (Baix Llobregat) i aquest matí, a les 07.41 hores l’han donat per controlat.
 
L’incendi, del qual es va rebre a l’avís a les 20.08 hores d’ahir i que estava estabilitzat ja a la mitjanit, ha afectat segons dades provisionals unes 10 hectàrees, a l’espera d’un perímetre definitiu per part dels efectius del Cos d’Agents Rurals que faran aquest matí.
 
En aquests moments, els efectius dels Bombers estan duent a terme el relleu dels efectius que han estat treballant a la zona, així com també es preveu la incorporació de les ADF de la zona per donar suport a les tasques d’extinció.
 
Protecció Civil de la Generalitat van posar en prealerta el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) per aquest incendi.
 
Incendi forestal a Figuerola del Camp (Alt Camp)
Paral·lelament, els Bombers de la Generalitat han hagut de treballar en l’extinció d’un altre incendi de vegetació forestal al municipi de Figuerola del Camp, del qual es va rebre l’avís a les 23.42 hores d’ahir a la nit. Els Bombers, que han treballat amb 10 dotacions, han pogut donar-lo per estabilitzat a les 02.18 hores i controlat a les 03.50 hores de la matinada. L’incendi, situat a les muntanyes del Coll de l’Illa, ha afectat 2.5 hectàrees de vegetació forestal.
 
 
Altres serveis rellevants de la tarda i nit de Cap d’Any
 
Incendi a una empresa de reciclatge de Gavà
A les 21.06 hores del vespre, els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís d’un incendi una empresa de reciclatge de Gavà, que està ubicada al quilòmetre 1 de la carretera B-210. L’incendi, que està extingit, va cremar tres piles de material de reciclatge d’uns 200 metres d’ample per 10 metres d’alt. En les tasques d’extinció van treballar 10 dotacions dels Bombers i maquinària pesant per remoure el material cremat i a les 23.00 hores l’incendi ja estava confinat.
 
Rescat d’una menor precipitada a Reus 
A les 17.24 de la tarda, els Bombers de la Generalitat es van desplaçar, amb dues dotacions, al número 10 del carrer doctor Gimbert de Reus, alertats per l’avís d’una menor que s’havia precipitat des d’un tercer pis a un cel obert. La menor, una nena d’11 anys, va resultar ferida en caure accidentalment a un pati interior. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que va activar tres unitats,  la van evacuar politraumàtica a l’hospital Sant Joan de Reus. Al lloc, van treballar també efectius dels Mossos d’Esquadra per tal de determinar les circumstàncies de l’accident.
 
Incendi d’habitatge a l’Hospitalet de Llobregat amb 2 intoxicats 
Ahir a la tarda, es va produir un incendi a la cuina d’un pis de l’Hospitalet de Llobregat, situat al número 103 del carrer de les Aigües del Llobregat, on va cremar una rentadora. El fum va afectar a tot l’immoble i dues persones, una dona de 35 anys i el seu fill de 4 anys van resultar intoxicades. El SEM, que va desplaçar dues unitats, va evacuar als dos afectats a l’hospital Moisès Broggi. En l’extinció de l’incendi, del qual es va rebre l’avís a les 16.01 hores, van treballar 5 dotacions dels Bombers de la Generalitat.
 
Explosió en una masia aïllada de Celrà sense ocupants
Ahir a les 13.59 hores, els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís d’una explosió a una masia aïllada situada als afores de Celrà, propera a la GIV-6708. L’explosió, causada per una bombona de butà, va cremar part del taller i també es va ensorrar una part de la teulada. La zona d’habitatge no va resultar afectat. Quan van arribar els Bombers al lloc, amb 6 dotacions, no hi havia cap persona a l’interior de la masia.
Un bomber va resultar ferit amb contusions per l’impacte d’unes teules que van caure de la teulada i va ser evacuat a l’hospital Josep Trueta de Girona.
 
Rescat d’una dona ferida al camí de ronda de Cadaqués
Ahir al migdia, tres dotacions dels Bombers van treballar en el rescat d’una dona ferida, amb una possible fractura al turmell, que es trobava a Cadaqués, al camí de ronda de Port Lligat a Cap de Creus. La dona, de 50 anys la van evacuar per terra fins a l’ambulància del SEM que la va traslladar a l’hospital de Figueres. Al lloc, també van treballar efectius de la Policia Local i de Protecció Civil. L’avís es va rebre a les 13.59 hores.
 
Rescat de dues persones il·leses a la Mola, Matadepera
A les 13.22 hores, es va rebre l’avís que hi havia dues persones que s’havien perdut a la Mola mentre feien una ruta per anar al Morral del Drac. Van extraviar el camí i van escalar una paret fins a una rapissa que no els permetia retrocedir ni avançar. Al lloc, es van desplaçar efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) amb l’helicòpter i del parc de bombers de Matadepera. Un cop els van localitzar, els efectius van haver de treure’ls amb cordes, ja que les condicions de vent que hi havia a la zona no permetia fer el rescat amb gruatge. Les dues persones, un home de 40 anys i un nen de 10 anys, van ser rescatats sans i estalvis. 
 
Incendi de vegetació a Salou
A les 16.52 hores d’ahir a la tarda, els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís d’un incendi de vegetació a una zona propera al carrer Carles Roig de Salou. L’incendi, que van poder donar per estabilitzat els Bombers al voltant de les 19.00 hores i extingit a les 19.42 hores de la tarda, va cremar 5.000 m2 de canyar. En les tasques van treballar 5 dotacions dels Bombers.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 2 de gener de 2018
07.45 hores


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem