Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

333 mentors i 191 persones refugiades participen el 2017 al Programa Català de Refugi

El Programa continua creixent i durant el 2018 es faran nous cursos de formació i es crearan més grups d'acompanyament

Un total de 333 mentors acompanyen a 191 refugiats en el marc del Programa Català de Refugi en el seu primer any de funcionament. La Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers socials i Famílies fa un balanç positiu d’aquesta iniciativa, que segueix creixent, i destaca que s’ha pogut atendre a totes les persones refugiades que ho han sol·licitat.
 
El projecte de mentoria social amb persones refugiades forma part del Programa Català de Refugi, i hi participen, a més de la pròpia Generalitat que n’exerceix el finançament i el lideratge a través del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades de Catalunya, diferents entitats socials (Càritas de Barcelona, Creu Roja, Accem, CEAR-CCAR, Fundació Apip-Acam, Fundació Cepaim, Fundació Ficat, Fundació Dianova i Coordinadora de Mentoria Social).
 
L’objectiu del projecte consisteix en facilitar el coneixement de l’entorn, l’aprenentatge de les llengües oficials a Catalunya, l’accés a l’ocupabilitat i l’ocupació, la creació de xarxa relacional i l’apropament a la cultura a persones en procés de sol·licitud de protecció internacional o amb la condició de refugiat reconeguda, mitjançant l’acompanyament de persones voluntàries que exerceixen  una funció de mentoria de manera coordinada i supervisada per un tècnic professional.
 
Les persones refugiades reben el suport d’un grup de 3  a 5 mentors que les ajuden a fer gestions, els faciliten la tasca d’establir vincles amb el seu entorn i les acompanyen en el seu procés d’aprenentatge logístic i de recerca de feina. Els mentors tenen una dedicació de 2 a 4 hores a la setmana durant un any.
 
El mes de gener es van obrir les inscripcions per a les persones que volguessin participar com a voluntaris en el programa de mentoria. Fins ara 2.584 persones s’hi han inscrit i s’han realitzat al conjunt de Catalunya un total de 66 cursos de 24 hores de durada on s’han format 1.168 mentores i mentors. A partir de l’any que ve es tornaran a fer més cursos de formació i es crearan nous grups d’acompanyament.
 
A més de la mentoria, el Programa Català de Refugi també inclou mesures de suport econòmic i d’habitatge per tal de que les persones refugiades assoleixin el més aviat possible la plena independència econòmica en la nostra societat.


Cercador

Cercador

Destaquem