Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Protecció Civil de la Generalitat: balanç d'incidències de les darreres hores pel vent

 
  • El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut 1.221 trucades pel vent des d'ahir, menys d’una vintena s’han rebut durant la passada matinada fins a les 11h
  • El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que el vent es pugui reactivar al vespre a les comarques de Tarragona
  • No s’espera que el vent avui sigui generalitzat ni causi les incidències que va provocar ahir, però a les zones afectades es recomana extremar la precaució en la mobilitat i retirar els objectes no fixats per evitar accidents 
El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut 1.221 trucades relacionades amb el vent des d’ahir fins aquest matí a les 11h. Menys d’una vintena de trucades s’han atès des de la passada matinada, coincidint amb el debilitament de l’episodi de vent. La majoria de trucades al 112 s’han fet amb origen al Barcelonès (310),  al Tarragonès (200) i al Baix Llobregat (165). Per municipis, la majoria de trucades s’han fet des de Barcelona (267), Tarragona (124) i Reus (55). Els avisos han estat per caiguda d’arbres, uralites i mobiliari urbà.
Des d’ahir a les 22.00 hores i durant la nit, els Bombers de la Generalitat no han registrat avisos relacionats amb el vent. No ha estat fins a les 08.00 hores d’aquest matí que s’ha rebut alguna trucada en relació a l’episodi de fortes ventades. En total han atès 16 avisos a través del telèfon d’emergències 112 per retirar arbres caiguts o altres elements de la via pública. Cap d’ells greu. Es concentren, majoritàriament, a les comarques del Camp de Tarragona i de l’àrea metropolitana de Barcelona. Els Bombers de Barcelona van realitzar ahir 276 serveis.
Des d'ahir a les 10.00 hores del matí i fins les 11.00 hores d’avui, els Bombers de la Generalitat han atès 694 avisos per vent.
Per regions d’emergències:
Regió d’Emergències de Girona: 5
Regió d’Emergències de Lleida: 23
Regió d’Emergències de Tarragona: 260
Regió d’Emergències Metropolitana Nord: 142
Regió d’Emergències Centre: 4
Regió d’Emergències Metropolitana Sud: 249
Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre: 11
Regió d’Emergències de la Val d’Aran: 0
 
El Servei Català de Trànsit SCT confirma que continua tallada des d’ahir al vespre en els dos sentits la N-340a a l’alçada de Tarragona per obstacle a la via i hi ha desviament senyalitzat.
Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT d’acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya SMC i per les afectacions que se'n poden derivar. L’SMC preveu que el vent es reactivi al vespre a les comarques de Tarragona però no s’espera que causi incidències generalitzades com les d’ahir.
Protecció Civil de la Generalitat demana no abaixar la guàrdia i mantenir la precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior en el moment en que es reforci el vent per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. També cal extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure tant a l’entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.
A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire, tenint especial cura amb els elements de decoració nadalenca. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. Al carrer també cal extremar la prudència prop dels elements de decoració i d’il·luminació nadalenca. En els moments de les ratxes més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents. Cal evitar situar-se a prop dels arbres ja que poden desprendre’s branques i causar danys. 
Trobareu tots aquests consells al web interior.gencat.cat/ventades
 A més, es important seguir les indicacions del SCT en cas que conduïu en situació de vent: 
  • En cas de vent fort, subjecteu el voltant amb fermesa i amb les dues mans. Reduïu la velocitat i, amb molta suavitat, corregiu les desviacions produïdes pels cops de vent per mantenir la trajectòria del nostre vehicle.
  • Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.
  • Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

També es demana als conductors que estiguin atents a les previsions meteorològiques i consultin les incidències viàries abans de sortir de casa o a través del mapa continu de trànsit del Servei Català de Trànsit. Es recomana estar atents a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.


Cercador

Cercador

Destaquem