Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Alerta del pla VENTCAT de Protecció Civil de la Generalitat: un home ha mort en caure del balcó del seu domicili a causa del fort vent a Segur de Calafell

  • El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut 539 trucades relacionades amb el vent fins a les 13 hores
  • Els Bombers de la Generalitat han realitzat 186 serveis i els Bombers de Barcelona 120 serveis, la majoria per elements estructurals inestables i branques i arbres caiguts

Protecció Civil de la Generalitat manté en alerta el Pla d'emergències per risc de ventades a Catalunya VENTCAT.
 
El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut a les 10.50h d’aquest matí l’avís que un home que estava realitzant una reparació a la finestra de casa seva havia perdut l’equilibri per una forta ratxa de vent i havia caigut a un pati interior de casa seva. A conseqüència de la caiguda, l’home de 56 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Segur de Calafell, ha mort. El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha desplaçat al lloc 3 unitats que han fet les maniobres de reanimació cardiopulmonar sense èxit. Els Mossos d’Esquadra han desplaçat 3 patrulles al lloc.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya SMC ha informat que fins a les 12.00 hores s’han assolit ratxes de vent de 102 km/h a Vila-rodona, 96 km/h a Font-rubí, 91 km/h a Hostalets de Pierola, 90 km/h a Tarragona, 87 km/h a Alguaire,76 a Barcelona, entre altres. Bufa, hores d’ara, amb especial virulència a la zona de Tarragona.
 
El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les 13.00 hores 539 trucades relacionades amb el vent. Per comarques, la majoria d’aquestes s’han fet amb origen al Barcelonès (139), al Tarragonès (106) i al Baix Llobregat (62). Per municipis, el telèfon 112 ha rebut 124 trucades des de Barcelona, 67 des de Tarragona i 38 des de Reus. La majoria d’aquestes trucades han estat per caiguda d’arbres, cobertes i mobiliari urbà.
 
D’aquestes trucades, els Bombers de la Generalitat han atès, des de les 10.00h i fins les 12.30 hores, 186 avisos relacionats amb el vent. Els Bombers de Barcelona han fet 120 sortides per atendre incidències relacionats amb el vent. La majoria per retirar elements del mobiliari urbà que han caigut o que estan inestables amb risc que puguin caure a la via pública. Ara per ara, en cap d’aquests no hi consten persones ferides.
 
Per regions d’emergències dels Bombers de la Generalitat:
 
·         Regió d’Emergències de Tarragona: 90
·         Regió d’Emergències Metropolitana Sud: 57
·         Regió d’Emergències Metropolitana Nord: 32
·         Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre: 3
·         Regió d’Emergències de Girona: 1
 
L’Ajuntament de Barcelona ha activat en Alerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipals PBEM per ventades. Els Bombers de Barcelona han fet 120 sortides fins a les 12.30h per atendre incidències relacionats amb el vent.
 
També a causa del vent, els ajuntaments de Sant Cugat del Vallès i Castellar del Vallès han activat els plans municipals en Alerta i els municipis de Sabadell i Terrassa els han posat en fase de Prealerta.
 
Diverses associacions de voluntaris de protecció civil de les zones de Tarragona i Barcelona, com la de Sant Boi de Llobregat i Valls per exemple, han estat mobilitzades pel seu ajuntament per donar suport en la retirada d'objectes i mobiliari urbà i la resolució d'incidències.
 
 
 
 


Cercador

Cercador

Destaquem