Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern condemna l'homicidi d'una dona a Sant Adrià de Besós presumptament víctima de la violència masclista

El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna l’homicidi d’una dona a Sant Adrià de Besós, presumptament a mans de la seva parella, que ha estat detinguda pels Mossos d'Esquadra, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima. 
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha lamentat els fets i ha reiterat la determinació del Govern de la Generalitat de Catalunya en l’eradicació de la violència masclista. Balada ha subratllat que“en moments tan tristos i colpidors cal resposta social i seguir lluitant des de tots els fronts contra les violències masclistes. No només destrueixen vides, sinó que impedeixen el desenvolupament dels drets, la igualtat d’oportunitats i les llibertats de la mitat de la població”.

 
La presidenta de l’ICD ha recordat que hi ha cultures on no es pot ni imaginar que un home pugui agredir una dona. Volem que les violències masclistes siguin impensables a Catalunya i a qualsevol lloc del món. Per això cal canviar els imaginaris i deconstruir un model de masculinitat que encara és valorat i naturalitzat per una part de la societat com a superior, transformar profundes estructures socials i erradicar la violència simbòlica contra les dones que encara regna a la nostra societat”.
L’ICD ofereix atenció de les dones que travessen situacions de violència masclista a través del servei especialitzat confidencial i permanent 900 900 120. Les dones que ho necessitin també poden adreçar-se a algun dels 102 serveis de proximitat, ubicats en poblacions de més de 20 mil habitants, que compten amb el suport de l’ICD i formen la xarxa serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD).


Cercador

Cercador

Destaquem