Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Un total de 324 centres educatius catalans participen en la XV Jornada de Qualitat a l'Ensenyament


  • Enguany la trobada s’ha centrat en l’organització i la gestió escolar com a element d’excel·lència
 
  • Durant l’acte s’han lliurat diplomes a 14 centres que han assolit certificacions de qualitat
 
  • També s’ha realitzat presentació simultània de 50 temes de bones pràctiques educatives i de gestió en un total de 60 taules de treball

Un total de 324 centres educatius públics i privats de Catalunya han participat a la XV Jornada de Qualitat a l’Ensenyament, que enguany s’ha centrat en l’organització i la gestió escolar com a element cabdal per a assolir l’excel·lència educativa.
 
La Jornada de Qualitat a l’Ensenyament té com a objectius atorgar reconeixement als centres que han assolit fites en la seva gestió i també poder compartir experiències de gestió, d’organització i d’innovació educativa. En aquest sentit, s’han lliurat 14 diplomes de reconeixement als centres del Servei educatiu de Catalunya -7 centres públics i 7 centres concertats- que han assolit les certificacions de qualitat: 11 en ISO 9001 i 3 en el model d’excel·lència en la gestió e2cat.
 
La jornada és doncs un espai de reflexió i trobada al voltant de temes actuals i experiències de gestió, adreçada a tota la comunitat educativa, amb el propòsit de millorar els sistemes de gestió dels centres educatius. Enguany ha girat al voltant de la interacció dels centres educatius amb els agents implicats en l’educació, com són alumnes, professors, famílies, empreses i altres organitzacions de l’entorn socioeconòmic, atesa la importància de treballar conjuntament per afavorir la qualitat en el procés d’ensenyament i aprenentatge.
 
Les ponències de la jornada han estat diverses, al voltant de temàtiques com "L’ètica com a principi de la gestió de l’organització” -a càrrec de Begoña Roman, presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya-; i la “Governança del centre: organització i gestió educativa” –per part del subdirector general de la Funció Directiva de Centres Docents, Jordi Vilarrubí,  el director de l’Institut Baix camp de Reus, Josep Lluís Queralt, i la directora de l’Escola Virolai de Barcelona, Coral Regí. Finalment, el professor de comunicació d'FP de Jesuïtes Educació, Pau Font, ha realitzat una presentació sobre el tema titulat “ComunicAcció, per a una educació de qualitat”.
 

La XV Jornada de Qualitat a l’Ensenyament ha inclòs un “Work­cafè” amb una presentació simultània de 50 bones pràctiques educatives i de gestió. La cloenda l’ha fet el subdirector general d'Ordenació de la Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Jordi Blanch.
 
Programa de Qualitat i Millora Contínua (PQiMC)
 
La Jornada de Qualitat es desplega dins de les actuacions que té previstes el Programa de Qualitat i Millora Contínua (PQiMC). El PQiMC té com a objectiu ajudar als centres educatius a dissenyar, implementar, avaluar i millorar de manera contínua els seus sistemes de gestió per tal d’aconseguir l’excel•lència en els resultats educatius. El PQiMC treballa amb més de 165 centres de diferents tipus i etapes educatives. En aquests moments 123 centres disposen de la certificació d’assegurament de la qualitat, dels quals 22 estan acreditats, a més, amb sistemes de gestió d’excel·lència.
 
El desenvolupament del PQiMC es fonamenta en el treball a través de xarxes de centres, organitzades per nivells de desenvolupament del seu sistema de gestió, acompanyats per un coordinador, treballant en equip, compartint aprenentatges i afavorint l’intercanvi d’experiències entre els centres que en formen part.
 
16 de novembre de 2017
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem