Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La presó Model, a Google Street View

És la primera de tot l'Estat que es pot visitar de manera virtual, i la segona d'Europa, després d'un antic penal a Malta

L’últim intern de la presó Model va sortir el 8 de juny. I l’últim dels 85.574 visitants que han passat pel recinte a partir del tancament, ho va fer el 26 de novembre passat. La mostra “La Model ens parla”, organitzada pel Departament de Justícia, va exhaurir totes les entrades. I la presó, amb 113 anys, ja és història. Però les seves instal·lacions es poden visitar des d’aquesta setmana a través de Google Street View.
 

L’ús d’aquesta tecnologia permet accedir a zones que van estar obertes al públic durant els mesos de la mostra, com ara la quarta i la cinquena galeries, però també a d’altres a les quals no va tenir accés la ciutadania i que ara podrà conèixer, com el camí i el pati d’Infermeria, el passadís que recorrien els interns fins al locutori per comunicar amb les seves famílies, la segona galeria i les entrades a l’escola, la cuina i els tallers.
 
L’Street View de la presó Model arriba després que es fotografiés l’interior i l’exterior del recinte el juny passat, un cop culminat el trasllat de tots els interns i el tancament del Centre penitenciari.
 
La iniciativa va néixer a través d’un procés d’estreta col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, concretament el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), adscrit al Departament de Presidència, i l’empresa nord-americana Google.
 
Aquesta col·laboració ha fet de la Generalitat la primera seu governamental del sud d’Europa que es pot visitar virtualment. I també ha fet possible el projecte Catalonia Highlights, que permet fer visites virtuals als principals punts d’interès cultural, artístic o paisatgístic de Catalunya a través de la plataforma Google Street View.
 
Ara la presó centenària de Barcelona esdevé la primera de tot l’Estat que pot ser visitada virtualment. I la segona a tot Europa, després de la vella presó de Gozo, a Malta.Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem